Komunalna policija će upozoravati i kažnjavati građane koji ne štede vodu

Komunalna policija intervenisaće u onim domaćinstvima koja nekontrolisano rasipaju vodu, polivanjem bašta, rashlađivanjem betona i slično. Ovo se navodi u današnjem saopštenju koje je JKP „Naisus“ poslao medijima, a gde se apeluje na građane da štede vodu.

Fontana u centru Niša

Ukoliko se nastavi sa neodgovornim ponašanjem nekontrolisane potrošnje vode, komunalna policija će intervenisati prema nesavesnim sugrađanima. Ispred JKP“Naissus“ apelujemo i opet molimo naše korisnike da tokom ovih dana racionalno koristimo vodu i pomognemo svojim komšijama koji su u višim delovima, a kojima je smanjen pritisak na vodovodnoj mreži i mogu da imaju prekid u vodosnabdevanju. Budimo solidarni, štedimo vodu i budimo dobre komšije – saopštavaju oni.

Oni navode da smo svi svedoci smo tropskih temperatura ovih dana i povećane potršonje pijaće vode.

JKP“Naissus“ poziva i apeluje sugrađanima na štednju vode. Vode ima dovoljno, izvorišta su stabilna i javne česme u funkciji ali moramo da smanjimo potrošnju, ne za osnovne potrebe već za enormno rasipanje vode pri zalivanju bašti, pranju dvorišta, hlađenju betona, ulica i drugog.

M.S.

1 Comment

  1. Nije loše da komunalci počnu da nam ulaze u kupatila … i naravno , sa uputstvom da možemo da se kupamo tj. tuširamo svake prestupne subote !
    PS. Kako JKP „Naisus“ sa savremenim očitavanjem utroška vode – „na daljinu“ , ispostavlja račune , mole se gradjani da provere svoj utrošak !Zlu ne trebalo!
    Možda su angažovali onu „trojku“ iz EPS-a da vam očitava vodu !!!???

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *