Konkurs “Oćeš da ti nacrtam?”

Neformalna grupa “Društvo mladih niških vizionara” predstavila je danas javnosti projekat “Oćeš da ti nacrtam?”.

hoces da ti nacrtam 2

Projekat je namenjan mladima između 15 i 30 godina, koji će  imati priliku da iskažu svoje viđenje problema nasilja u društvu, putem stripa, kao veoma popularnog medija među mladima. Konkurs je otvoren do 16. novembra, a broj mesta je ograničen na dvadeset učesnika. Polaznicima ove kreativne radionice pomagaće poznati niški strip autori Predrag Stamenković i Dušan Cvetković, članovi art grupe “Čaj… odličan”. Svi zainteresovani mogu se prijaviti na mail adresu vizionari018@gmail.com

“Bezbednost mladih nije na zavidnom novou. Ovo je prilika da mladi ljudi ukažu na probleme koje imaju kroz likovnu umetnost. Strip se vraća na velika vrata, svuda u svetu, pa tako i kod nas, tako da smatramo da je ovo odlična prilika za mlade da iskažu svoju kreativnost.” – izjavio je za naš portal Dušan Bobolkov, koordinator projekta.

Cilj projekta je da se promoviše kvalietno provođenje slobodnog vremena mladih, kao i unapređivanje uslova za njihov bezbedan život. Radionice će trajati pet nedelja, dva puta nedeljno u prostorijama u kancelariji za mlade u opštini Mediana. Nakon zavrđenih radionica javnosti će biti prezentovani radovi u vidu četrdeset strip tabli. Projekat će se finansirati iz gradskog budžeta.

I.A.

© 2023 GRAĐANIN - Gradjanin.rs je upisan u Registar medija Republike Srbije pod rednim brojem: IN000266