Konkurs za Nagradu Grada Niša za književnost za decu i mlade

Tokom 2023. godine biće dodeljena po sedmi put Nagrada Grada Niša za književnost za decu i mlade pod imenom „Maleni cvet“, koja se dodeljuje za najbolju knjigu proze ili poezije za decu i mlade, objavljenu na srpskom jeziku u 2022. godini.

Nagrada koja se dodeljuje autoru knjige sastoji se od povelje i novčanog iznosa. Žiri radi u sastavu: Prof dr Danijela Kostadinović (Niš), profesor književnosti za decu, Srđan Tešin (Kikinda), prozni i dečiji pisac, i Dr Milica Aleksić (Leskovac), profesor književnosti za decu.

U konkurenciju za nagradu ulaze sva prva izdanja knjiga proze ili poezije za decu i mlade, objavljenih na srpskom jeziku tokom 2022. godine. Neće se uzimati u obzir ponovljena izdanja, izdanja objavljena ranijih godina, izbori, antologije i slično.

Ime dobitnika nagrade će biti saopšteno do početka aprila 2023. godine, a svečano uručenje nagrade će se održati aprila ili maja 2023. godine.

Niški kulturni centar moli izdavače ili autore da najkasnije do 31. decembra 2022. godine, pošalju četiri primerka objavljenih knjiga koje ispunjavaju uslove konkursa, uz napomenu da se knjige ne vraćaju.

Knjige je potrebno poslati na na adresu: NKC, Stanoja Bunuševca bb, Niš 18000 (nagrada za decu i mlade). Informacije na telefon (018) 595-055 / 595-740 ili putem mejla niskikulturnicentar@gmail.com

Gradjanin.RS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *