Kostić:“ Ukoliko dođe do mitinga to će biti miting svih građana Niša“

„Ukoliko dođe do mitinga to će biti miting svih građana Niša koji su nezadovoljni komunalnom politikom u gradu, kaže Saša Kostić, predstavnik Udruženja skupština stanara koje je svojim protestom za sniženje cene grejanja ozbiljno „uzdrmalo“ javnost u Nišu . On dodaje za „Građanin“ da su Nišlije pritisnute raznim nametima tako da sa malim primanjima ne mogu da izađu na kraj s računima.

Saša Kostić
foto: NTV – Saša Kostić

Nedelju dana posle protesta, na adresu gradske toplane još uvek stižu zahtevi za isključenje sa toplovodne mreže. Iz udruženja predsednika skupština stanara kažu da odgovor Toplane na svaki pojedinačan zahtev i dalje očekuju. On navodi da se uskoro očekuje i prva skupština Udruženja na kojoj će se formirati pododbori za komunalne usluge.

-Izabraćemo one ljude da budu u tim pododborima koji se jave da bi se ozbiljno pozabavili problemima računa za struju, vodu, porez i ostale – napominje Kostić za naš portal. On kaže da će organizacija mitinga, ukoliko se zakaže, zavisiti od odgovora Gradske toplane.

Protest hiljada Nišlija: Ukoliko ne snizite cenu grejanja, idemo na veliki miting!
Protest hiljada Nišlija: Ukoliko ne snizite cenu grejanja, idemo na veliki miting!

Zahtevi stanara da se isključe sa sistema daljinskog grejanja i dalje pristižu u gradsku Toplanu. U udruženju predsednika skupština stanara kažu da su izuzetno zadovoljni brojem ljudi koji je izašao pred Toplanu i otvoreno pokazao nezadovoljstvo zbog cene grejanja, što je i bio cilj protesta. Udruženje, kako kažu, nastavlja sa planiranim aktivnostima. Jedan od koraka koji su pominjani kao moguć je i radikalizacija protesta tj. organizovanje mitinga.Ukoliko dođe do mitinga to će biti miting svih građana Niša koji su nezadovoljni komunalnom politikom u gradu – kaže Kostić.
NTV/gradjanin.rs

8 Comments

 1. Blago vama.
  za vašu informaciju ne samo da sam rođeni Nišlija, moja je porodica 200 godina u Nišu.
  Proizvedeni poluidioti, jedino i umeju da funkcionišu na principu direktne imovinske koristi.
  nekako vam je uspelo da naučite sendvič-bot kombinaciju i kjoristite je u svim prilikama.
  Upotrebljivi idioti, kreću još jedan krug, očigledno.

 2. Utopija je Milane Ilicu da ovakvi skupi i nefunkcionalni sistemi (javna preduzeca) mogu da opstanu. Oni samo sluze da se izvlace pare od naroda da bi opstajale partije i skupa nefuncionalna drzava. Zato plasite ljude ako se iskljuce smrznuce se nego bolje nista da ne diraju, da cute i trpe. Ne, nesto mora da se promeni. Siguran sam da moze sve mnogo bolje da funkcionise samo da se promeni ovaj kadar koji je sada na funcijama. Pa pogledajte samo kolike su plate Perisicu, onom direktoru vodovoda, distribucije. Da su sposobni pa da kazes strpite se bice bolje, oni su nesposobni i bice sve gore. Samo njima ne odgovaraju nikakve promene, oni nebi nista menjali jer samo njima je dobro, svima ostalima nevalja.

 3. Milan Ilić kaže: *Odakle njemu pravo da govori u ime svih i i moje ime…*
  Predsednik Udruženja iznosi stavove većine a ovaj pojedinac se kao slaže sa cenom grejanja. Da ne radi u nekom JP?!
  Dokle će više narod da trpi birokratiju i partijske ljude!? Svi su se uglavili, ko zna kako i sa kakvim školama, i dobro im je. Pogledajte poslanike, lekare, profesore… i druge koji rade u državnim službama. Svi imaju po najmanje dva i više primanja A narod, penzioneri… neka umiru! Pod hitno treba probuditi uspavale jer im država neće rešiti problem dobrovoljno. Hvala ovom gospodinu Kostiću koji je stao na čelo Udruženja. Jer, to nije ni malo lako. Neka rukovodstvo Toplane i drugih javnih preduzeća prepusti vođenje poslova drugim ljudima ako nije sposobno da racionalno posluje. I sve treba isterati na čistac. Naročito elemente za formiranje cene grejanja. Da vidimo koliko je učešće radne snage toplane i može li se bar ono smanjiti!?

 4. Odakle njemu pravo da govori u ime svih i i moje ime.
  Pre svega ništa me nije pitao,osim toga neću izaći.
  Utopističke snove profesora Đokice nemam nameru da ostvarujem.
  Pitaću ih čime će da se greju, u novembru – dok sad kao cvrčci predjau zahteve za isključenje, kao da zima nikada doći neće.
  Pored nas, ovakvih kakvi smo, ne trebaju nam ubačeni neprijatelji.

  1. BRAVO ZA BOT KOMENTAR !!! Zasluzio si danas pohvalu od sefova kojima se nikada ozbiljnije nije klatila stolica nego sada. Teroru koji sprovode nad gradjanima mora doci kraj, partijski zaposljenima, neradnicima koji su se kao pijavice zakacile za sistem budzeta broje se dani jer ovu pljacku narod vise ne moze da izdrzi. Nije tu u pitanju samo toplana, tako je sa racunima svih Javnih preduzeca (partijskih KRAVA MUZARA) i pljackaskih poreskih nameta a sve zarad KUPOVINE GLASACKOG TELA – MASINERIJE za opstanak na vlasti. SVE STO JE SNS OBECAVAO U KAMPANJI 2012. i 2014. godine je SLAGAO. Ni sa jednim bivsim politicarem ni tajkunom se nije obracunao a na pamet im ne pada da donesu zakon o preispitivanju porekla imovine. Pretekli su zute u rasprodaji nacionalnih resursa a za moje grejanje se ne brini a neprijatelji su svi koji podrzavaju ovakav nakaradan sistem pljacke gradjana.

  2. Ma ti brate promasen lik a i onaj kako ga zovu bot ili si pao smarsa.Apsolutno se ne radi samo o grejanju tu ima mnogo losih stvari u gradu .Grad nikad nije nakaradno funkcionisao nego sad valjda to vidis

  3. I OVI PROTESTI , NIČIM IZAZVANI , IZGLEDA DA SU UPERENI PROTIV SRBIJE I SNS-OVACA!!!
   čOVEČE , PA „NEPRIJATELJI“ SU UBAČENI U SVIM JAVNIM PREDUZEĆIMA :IMA IH NA MILIONE I ZNA SE KAKO SU PRIMLJENI ,
   NISAM IH JA PRIMIO!!!
   PUSTI NAM DJOKICU NA MIRU , NEKA SANJA A MI ĆEMO U PROTESTE !
   PS.Izvinjavam se na pisaniju velikim slovima ,ne vičem, želim samo da dam na značaju !

  4. Poznajem Saleta i odličan dečko,neiskvaren i sve što radi radi za dobrobit Nišlija i svojih komšija.Nemogu da prihvatim tvoj komentar jer nisi Nišlija, beogradski botu ili još uvek nisi tamo ali imaš snove koje je teško ostvariti pljeskom i sokčetom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *