Kristinu Mašić pronašli kod dečka u Kaknju

Kristina Mašić (13), koja je 17. avgusta otišla iz kuće svoje sestre Lidije u Aleksinačkim Rudnicima, pronađena je juče u BiH, u Kaknju kod svog dječka, prenosi aTV. Na osnovu prijave nestanka koju je podnijela Kristinina sestra Lidija, za djevojčicom je tragao MUP Srbije u saradnji sa Interpolom i policijom Kantona Sarajevo.

devojcica-1
Kristina Mašić

“Sumnju da se djevojčica nalazi u Bosni potvrdio je izvještaj granične policije da je Kristina 18. avgusta oko tri sata ujutro prešla granični prelaz Kotroman ka BiH. S njom su tada bile i dvije odrasle osobe iz okoline Niša, za koje se sumnjalo da su djetetu pomogle da pređe granicu”, kaže izvor iz istrage.

Vijest da je Kristina pronađena živa i zdrava stavila je tačku na sedmodnevne muke porodice. Sestra Lidija, kod koje je Kristina došla dan prije nestanka iz Njemačke, gdje živi s roditeljima, kaže da još ne može da povjeruje u srećnu vijest jer je strahovala od najgoreg. Ona je zahvalila medijima i policiji što su pomogli da se okonča njihova porodična drama.

devojcica

“Da se mediji nisu angažovali, ko zna da li bismo je našli. Hvala i policiji, koja se odmah uključila i za koju znam da je danonoćno radila da bi moja sestra bila dovedena kući. Takođe se zahvaljujem i fondaciji „Tijana Jurić“, koja nam je pomagala u potrazi”, kaže Kristinina sestra. Sumnju da je Kristina prešla granicu potkrepila je činjenica da je sa sobom ponijela pasoš. Ipak, ostaje nejasno kako je prešla granicu s obzirom na to da je maloljetna.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *