Kućice na Keju Kola srpskih sestara – Niš gubi još jedan prijatan prostor za šetnju

Građani Niša su danas iznenađeni i razočarani saznanjem da su novogodišnje kućice, koje su postavljene na Trgu Kralja Milana, dobile novu lokaciju – upravo tamo gde su se nekada nalazile privatne trafike. Umesto da se prostor na Keju Kola srpskih sestara vrati u svoje prvobitno stanje i postane jedno od retkih prijatnih mesta za šetnju, on je sada zauzet drvenim kućicama koje su prebačene iz centra grada.

Starije Nišlije se sa setom sećaju kako je ovaj deo keja nekada bio idealno mesto za šetnju i odmor. Nažalost, očekivanja građana su izneverena, a prijatna hladovina koju su pružala stabla sada je zauzeta kućicama koje su prvobitno bile postavljene za Novu godinu.

Ova odluka gradske uprave samo potvrđuje njihovu sklonost ka vašarskom stilu upravljanja gradom, umesto da se fokusiraju na očuvanje prirodnih i kulturnih vrednosti Niša. Građani su razočarani jer su izgubili još jedan prostor za šetnju i odmor, a sada je pitanje koliko će još zelenih površina i prijatnih kutaka ovog grada biti žrtvovano zarad kratkoročnih interesa.

Ostaje nada da će buduće generacije uspeti da povrate duh i lepotu ovog grada, koji polako nestaje pod teretom neadekvatnih urbanističkih rešenja i nedostatka senzibiliteta prema prirodi i tradiciji.

Gradjanin.RS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *