KUD „Buklija Trupale“ organizuje prvi dečiji festival folklora „Kolo kraj Nišave“

Kulturno umetničko društvo „Buklija Trupale“ organizuje prvi dečiji festival folklora pod nazivom „Kolo kraj Nišave“. Festival će se održati u nedelju 16. juna, a učestvovaće deset kulturno-umetničkih društava iz raznih krajeva Srbije.

Predsednica KUD-a „Buklija Trupale“, Dragana Bogdanović kaže da se koncert održava u Domu kulture u Trupalu sa početkom u 17 časova, dok će defile sa svim učesnicima krenuti u 15:30 časova.

„Pozivamo vas na prvi dečiji festival folklora „Kolo kraj Nišave“ u organizaciji KUD-a „Buklija Trupale“ iz Trupala. Koncert će se održati u nedelju 16. juna sa početkom u 17 časova, dok će defile sa svim učesnicima krenuti u 15:30 časova. Nakon programa organizovaćemo večeru i druženje, sa nadom da ćete nam se priidružiti“ – kaže Bogdanović.

Na Festivalu će učestvovati deset kulturno-umetničkih društava iz različitih krajeva Srbije: ANIP „Frula“ iz Raške, ANIP „Naisa“ iz Donjeg Međurova, KUD „Bukovi“ iz Mozgova, KUD „Sveta Ivanović“ iz Huma, KUD „Jovan Dučić“ iz Nove Gajdobre, FA „Čarapani“ iz Kruševca, FA „Remezijana“ iz Bele Palanke, KUD „Bata Lačković“ iz Kuršumlije, AKUD „Beloinje“ iz Svrljiga i KUD „Buklija Trupale“ iz Trupala. Cena ulaza za koncert je 100 dinara.

M.T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *