[KUDA VEČERAS] Doček u parku Svetog Save

docek srpske nove godine 1Gradska opština Medijana tradicionalno organizuje večeras doček Srpske Nove godine u parku Sveti Sava, koji danas postaje Park ljubavi, vere i nade.

– Ljubav je univerzalna vrednost, vera je tu jer se proslava organizuje u parku Svetog Save u kojem se nalazi i  crkva Svetog cara Konstantina i carice Jelene, a nada, jer se nadamo da će nas biti više i da će nam biti bolje – objašnjava koncept proslave predsednik GO Medijana dr Nebojša Krstić.

On je izjavio za gradjanin.rs da nam je nada možda potrebnija nego ikada i dodao da je baš zbog toga  Gradska opština Medijana proglasila 2014. – Godinom deteta.

– Nadam se da će se u ovoj godini rađati mnogo više dece nego do sada – zaključuje Krstić koji će večeras u ponoć čestitati Nišlijama početak nove godine po julijanskom kalendaru.

Program pod sloganom Niška umetnost na dar, počinje već u 13 sati, nizom aktivnosti namenjenih najmlađima.

park svetog save zimaNa bini u centralnom delu parka smenjivaće se amaterska dečja pozorišta, najbolji učesnici Majske pesme, igrački ansambli, plesne grupe. Oko pet popodne najavljen je i prvi vatromet za decu.

Deca će moći da nauče prve plesne korake sa instruktorima Plesnog kluba Step, da se druže sa konjima Konjičkog kluba Nonius, klovnovima, žonglerima, maskotama. Teniska akademija Živković organizuje turnir za decu i roditelje koji takođe počinje u 13 sati.

Kreativne radionice na svojim štandovima po parku organizuju Odred izviđača Josif Pančić, Odred izviđača Vožd, Dečji centar Niš, USB i Škola slikanja Šukletović. Celo popodne glumci Akademskog pozorišta SKC-a Niš, kostimirani kao klovnovi i omiljeni junaci iz crtanih filmova, deliće najmlađima balone.

IMG_9023Centralna proslava počinje večeras, oko pola 10, nastupom verovatno najuspešnijeg niškog benda prošle godine Plastic Sunday.

Ponoć se dočekuje uz Penthouse, a nakon vatrometa, oko pola jedan Nišlije će nastaviti da zabavlja Neša Saita sa svojim bendom.

O dočeku na ostalim mestima u gradu čitajte u posebnoj vesti.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *