Kupiš “Čipsi”, a u Nišu nigde “Pepsi”

Trgovci u Nišu su ovih dana na velikim mukama zbog reklame “Čipsi leto 20” jer ne mogu da objasne mušterijama da oni nisu krivi zato što TV reklama za ovaj proizvod ne pokazuje pravi sistem kupovine ovog proizvoda. Naime, u reklami u kojoj glumi Sergej Trifunović doslovce se prikazuje da kada se kupi “Čipsi” sa bar kodom, dobije se “Pepsi”. Tu je stvar jasna da jasnija ne može da bude, ali to u stvarnosti nije tako što “miriše” na dovođenje kupaca u zabludu.

Cipsi-Pepsi-620x350
foto: telegraf.rs

U reklami se u jednom kadru, doduše, pojavljuje samo fotografija sa sitnim crvenim slovima na žutoj pozadini gde se navodi da “Pepsi” može da se dobije, ali uz kupon koji bi trebalo da se uzme kada se “Čipsi” otvori. Na trafikama kod autobuske stanice, česte su rasprave po ovom pitanju.

Dolazilo je do rasprava i to žestokih gde čovek kupi tri velika Čipsija i traži tri Pepsija. Objašnjavam da bi trebalo da iz njih izvadi kupon pa onda da dobije poklon(ako kupona ima u kesama), ali on kaže da u reklami nije tako, da su kese namenjene deci koja nisu sa njim i da ne može da izneveri očekivanja mališana time što će on da otvori pakovanja. Tu je trajala rasprava da bi mi on bacio u lice one tri kese i otišao na drugu trafiku. Htela sam da pozovem policiju, ali nisam. Kada mu je koleginica s druge trafike isto to objasnila, on je videla sam, kupio tri kese “Čipsija”, ali i tri limenke “Pepsija”, verovatno da ne bi razočarao decu koja to očekuju – kaže Marija Manić prodavačica jedne od trafika na autobuskoj stanici.

Ona dodaje uzgred da je probvlem i taj što ljudi kupuju Čipsi za put i ne žele da ga otvore odmah tako da i tu nastaje rasprava “ko je u pravu”.

Predsednica Centra za edukaciju i zaštitu potrošača Vera Vida rekla je za neke medije da se ovom reklamom dovode kupci u zabludu.

Ovo je dovođenje potrošača u zabludu, a ujedno i nepošteno poslovanje. Možda neko ne bi kupio čips da mu za to nij sledovao „pepsi“ na poklon. Organizatori ove akcije moraju da odgovaraju, a to je jedino moguće ako se izigirani potrošači obrate tržišnoj inspekciji – jasna je Vida.

Gradjanin.rs

4 Comments

  1. Kada ćete jedanput da shvatite da je ova reklama snimljena samo da bi ovaj lik uzeo pare. Od kako je nosio onu majicu, ne silazi sa televizije. Kao i oni ostali koji su se ovekovečili kao srpski „rodoljubi“ Ej Srbijo, Srbijo. Šta napraviše od tebe…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *