Kviz aplikacija otkriva zanimljivosti Niša

U internet svetu pojavila se kviz – aplikacija sa mnogobrojnim pitanjima o Nišu gde svako može mnogo da nauči o najvećem gradu na jugu Srbije. Korisnici aplikacija „Od Naisusa do Niša“, imaju mogućnost da sami odgovaraju na pitanja vezana za grad Niš, a postoji mogućnost igranja i sa više prijatelja istovremeno.

U ovoj elektronskoj edukatuivnoj igrici svrstana je bogata istorija, privreda, turizam, kultura, obrazovanje koje autori kviza i aplikacije ‘Od Naisusa do Niša’ donose na edukativan način.

Osnovna ideja projekta ‘Od Naisusa do Niša’ je da edukativno utiče na učesnike u kvizu i da se na popularan i prihvatljiv način približi urbanoj školskoj generaciji – putem desktop i mobilne aplikacije, edukativno-zabavne video igre (kviza) sa tematikom grada Niša – navode autori.

Korisnici aplikacije će moći da saznaju značajne činjenice o istorijskim spomenicima: Medijana, Čegar, Ćele Kula, Bubanj, Logor na Crvenom Krstu, kao i o znamenitim ličnostima poput Konstantina Velikog, Stevana Sinđelića, Branka Miljkovića i drugih.

Tu je i svojevrsni vodič kroz aktuelna dešavanja u gradu i tradicionalne festivale: Filmske susrete, Horske svečanosti, Nišvil…

Kroz kviz pitanja obuhvaćeni su i važni podaci iz oblasti obrazovanja, arhitekture, zdravstva, kulture, sporta i turizma.

Aplikacija je već postala interesantna i ljudima koji ne žive u Nišu, kao onlajn vodič u obliku kviza kroz najveći grad jugoistočne Srbije. Uskoro će biti dostupna na svim relevantnim lokacijama putem distribucije na Internetu. Trenutno je u test fazi, a možete je skinuti i isprobati sa web adrese: http://www.joombooz.com/naissus2017/.
Mogu se izabrati pitanja iz vaše oblasti interesovanja na koja bi ste želeli da odgovarate, na primer, sport, muzika, industrija, poznate nišlije, delovi grada… Izdvajamo rubriku „staroniški govor“ u kojoj se mogu proveriti poznavanje nekadašnjeg govora Nišlija.

Trenutna verzija poseduje više hiljada jedinstvenih pitanja uz konstantno ažuriranje novih, a učešće možete uzeti i vi ukoliko pošaljete svoje predloge putem mejl adese info@joombooz.com.

Mediapress

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *