KZN: Ako može „Beograd na vodi“ može i pružna zaobilaznica oko Niša

Koalicija za Niš (KZN) upozorila je danas javnost da se problem sa izmeštanjem pruge hitno mora rešiti. Miroslav Jović, predsednik Gradskog odbora KZN je rekao da skupština grada mora da odredi čoveka ili instituciju koja će se isključivo time baviti odnosno koja će procesuirati komplikovanu proceduru za izmeštanjem pruge.

Koalicija ya Nis

– Prošlo je godinu dana od kada smo pričali o ovoj temi, ali se u međuvremenu ništa nije promenilo. Negde 2012. godine se pričalo da bi radovi trebali da počnu juna 2013. godine. Onda se govorilo da će do 2014. godine biti sakupljena sva dokumenta da bi se ušlo u proceduru. Mnogi su pričali o tome, ali na kraju nije ispalo ništa. Sad se govori o martu 2015. godine. Insistiramo na tome da svi oni koji su zaduženi da se brinu o ovom projektom da se ujedine, i da potreže kraća rešenja jer je u pitanju bezbednost Nišlija. U celom ovom periodu mnogi su na izmeštanju pruge sakupljali političke poene, a nije urađeno ništa. Sada kada su se Grad Niš i Železnica Srbije usaglasili oko nekih stavova, potrebno je da projekat dovedemo do kraja. Nije tačno da para nema, ima ih. I ako možemo da imamo maketu „Beograda na vodi, možemo da imamo i maketu pružne zaobilaznice oko Niša“, rekao je figurativno Jović. Dušica Davidović, jedna od liderki KZN rekla je da su se sve odborničke grupe složile da je izmeštanje pruge iz Niša neophodno, i da iza ove inicijative Koalicije zapravo stoje gradski odbornici.

Milan Jovanović, predsenik kluba mladih Koalicije za Niš naveo je posebnu temu na konferenciji za novinare, a to je poboljšanje biciklističkog saobraćaja u gradu.

M.S.

© 2023 GRAĐANIN - Gradjanin.rs je upisan u Registar medija Republike Srbije pod rednim brojem: IN000266