LAF raspisao konkurs za najvećeg borca protiv korupcije

Lokalni antikorupcijski forum grada Niša (LAF), raspisao je javni poziv za dodelu godišnjih nagrada za borbu protiv korupcije. Nagrade će biti uručene na Međunarodni dan prava javnosti da zna – 28. septembra 2015. godine. Dobitnik nagrade, ukoliko želi, postaje stalni član LAF-a u skladu sa odredbama Statuta LAF-a koje to regulišu. U skladu sa Lokalnim planom za borbu protiv korupcije grada Niša, nagrada se dodeljuje u kategorijama: organ lokalne samouprave/funkcioner/službenik, organizacija civilnog društva, novinar, pripadnik profesije i građani/grupa građana.

skupštinaKriterijumi za dodelu nagrada su:

– da je kandidat iskazao antukoruptivni aktivizam prijavljujući slučaj korupcije, ukazujući javnosti na slučajeve korupcije ili pružajući pomoć/podršku uzbunjivačima,
– da je svojim profesionalnim/radnim angažovanjem doprineo borbi protiv korupcije i integritetu svoje profesije,
– da je svojim znanjem i angažovanjem na efektivan način doprineo realizaciji mera iz Lokalnog plana za borbu protiv korupcije,
– da je svojim aktivizmom doprineo izgradnji mehanizama za borbu protiv korupcije na nivou javnog, privatnog ili civilnog sektora na teritoriji Niša,
– da je doprineo podizanju društvene svesti o neophodnosti borbe protiv korupcije i značaju građanskog aktivizma u toj oblasti na teritoriji Niša.
Mogućnost predlaganja imaju svi građani sa prebivalištem na teritoriji grada Niša koji rade na teritoriji grada Niša, kao i pravna lica, koja obavljaju delatnost sa sedištem na teritoriji Niša. Kandidat može da nominuje sebe.

naslovi netPredlog za nagradu mora da sadrži kraću biografiju kandidata i obrazloženje predloga koji se popunjava u obrascu LAF-a, dostupnom na zvaničnom sajtu LAF-a:www.lafnis.rs.
Rok za dostavu prijava je 18. septembar, a konačna odluka o dobitnicima nagrada biće doneta 23. septembra 2015.
Žiri za dodelu nagrade može odlučiti i da je/ih ne dodeli. Prijave se dostavljaju isključivo u elektronskoj formi na mejl adresu: nagradalaf@gmail.com. Kompletan tekst javnog poziva može se naći na sajtu LAF-a, kao i na sajtovima Media i reform centra Niš i Niške televizije. Za pojašnjenja i dodatne informacije zainteresovani mogu kontaktirati članove LAF-a na telefone 064/88-247-86; 064/88-247-87 i 064/88-247-88.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *