Lapsus političara: Kada predsednik opštine „relaksira“ saobraćaj

Bratimir Vasiljević, predsednik opštine Pantelej, gostujući jutros u jutarnjem programu Niške televizije, rekao je u jednom trenutku „da će saobraćaj u tom delu grada biti relaksiran“. Biti relaksiran znači pobeći od stresa i ovaj termin vezan je za ljude, a ne za predmete i pojave.

Vasiljević ranije na NTV

Spajanjem Somborskog bulevara u Bulevara Nikole Tesle, saobraćaj u tom delu grada će biti relaksiran, rekao je Vasiljević.

Ovakav lapsus nije redak među niškim političarima, a očigledno da je to rezultat brzopletosti i želje da se na što „plastičniji“ način objasni neko obećanje. Onaj ko bi pisao o tome ne bi imao velike probleme jer jedna sednica Skupštine grada Niša iznedri mnogo sličnih primera.

Jedan koji se pamti iz ranijeg perioda se tiče Niške Banje kada je jedan izabrani predstavnik naroda rekao „sve smo učinili samo još da ispovraćamo goste“. Ova rečenica je nekako u Nišu postala i urbana legenda, ali bez obzira takve stvari umeju da nasmeju publiku.

M.S.

4 Comments

 1. Pa šta očekivati od nepismenog čoveka, aman! Još ne mogu da verujem kako je uspeo da se od „drvara“ i perača automobila transformiše u predsednika opštine !?!

  1. @GORDANA (SKC) :
   Znam da ste sarkastični , bravo !!!
   Da je samo on – biser , pa da ga „pozlatimo“ !
   „Srbija – od bisera grana“ , malo modifikovana starogradska pesma ali adekvatna – „momentu trenutka “ !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *