Lekar „pao“ za mito od 300 evra?

Lekar Klinike za bolesti uha, grla i nosa u Nišu, Milan Stanković (55) pritvoren je zbog sumnje da je tražio i primio novac za obavljanje operacija. Ovu vest, ali pod inicijalima M.S. objavila je danas niška policija koja je u svom saopštenju navela da postoji osnovana sumnja da je on za operaciju od jednog pacijenta tražio od 250 do 450 evra.

– Takođe se sumnja da je M. S. u svojoj privatnoj ordinaciji u Nišu zahtevao, a potom i primio novac u iznosu od 300 evra, kako bi pacijentu izvršio operaciju u Kliničko bolničkom centru Niš – navodi se u saopštenj policije. Prema nalogu višeg javnog tužioca, njemu je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će biti sproveden nadležnom tužilaštvu u Nišu. Nakon pritvaranja lekara, oglasila se i uprava Kliničkog centra Niš koja navodi „da podržava rad državnih organa u borbi protiv korupcije, poštujući pritom pretpostavku nevinosti“.

Za pritvorenog lekara, u Kliničkom centru važi da je kvalitetan doktor, a zbog toga je pre desetak godina imenovan i za direktora klinike. Zbog svega toga na njegovom radnom mestu pitaju zašto mu je bilo potrebno da to čini i sa nevericom gledaju na ceo slučaj. Konačnu reč daće tužilaštvo posle saslušanja.

M.S.

© 2023 GRAĐANIN - Gradjanin.rs je upisan u Registar medija Republike Srbije pod rednim brojem: IN000266