„Leoni“ nije otvoren na sat ili dva samo da bi se predsednik Vučić slikao

Kompanija „Leoni“ demantovala je „Građaninu“ glasine koje su se pronele po Nišu – da je jedan deo fabrike otvoren 29. jula (subota) u 11 sati samo zato da bi prvu fazu rada otvorio predsednik Srbije, Aleksandar Vučić. Upitali smo za njihovu potvrdu ili netačnost tih navoda.

Vučić na jednoj od linija u „Leoniju“
Jedna od mnogobrojnih objava – Miodraga Stankovića, predsednika GO Demokratske stranke i odbornika Skupštine grada Niša

Mnogi su na društvenim mrežama postavili objave da je fabrika otvorena na sat ili dva u subotu kako bi predsednika propratili mediji i kako bi se samoreklamirao, a da se u ponedeljak niko nije pojavio na poslu.

„Građanin“ se juče (ponedeljak) posle glasina, oko 16 sati, odmah uputio u fabriku i video da radnika u pogonu, ipak, ima.

Bili su neki radnici, radili su u prvoj smeni, sad su valjda otišli, rekli su nam građevinski radnici koji prave drugi deo fabrike. Nešto kasnije smo videli i par radnica koji je izašao na pauzu za cigaretu. Od trećeg radnika saznajemo da je radnika bilo, ali nije hteo da nam oda njihov broj.

Da nije baš sve kako se priča po gradu i objavljuje na društvenim mrežama, a u šta je lako moglo da se poveruje, potvrđuje nam i Anica Divac, specijalista za komunikacije i ljudske resurse u „Leoniju“.

Ona u zvaničnom odgovoru „Leonija“ ne komentariše glasine već iznosi da ništa nije urađeno što nije po planu kompanije.

Od 1. jula nakon primopredaje proizvodnog i administrativnog prostora za prvu fazu proizvodnje u novoj fabrici u Nišu, zaposleni iz svih sektora kompanije LEONI svakodnevno su bili angažovani na obavljanju svojih poslova kako bi osigurali uspešan početak proizvodnje na novoj lokaciji. Tog 29. jula je u novoj fabrici proizveden prvi test kabl na osnovu specifikacije kupca, kompanije BMW. Trenutno je u toku validacija proizvodnog procesa, a zaposleni na novoj lokaciji nastavljaju sa intenzivnim obukama i radom u fabrikama u Prokuplju i Nišu – saopštila je Divac.

Ona navodi da je u subotu 29. jula, kako je bilo i najavljeno, u pozivu za medije kompanije LEONI, puštena je u rad prva faza proizvodnje u fabrici u Nišu koja će se odvijati na površini od 6.000 kvadrata.

Završetak radova na izgradnji celog fabričkog kompleksa ukupne površine od 22.000 kvadrata predviđen je za februar 2018. godine. Na poslovima uspostavljanja prve faze proizvodnje angažovano je blizu 100 radnika. Do kraja godine, biće zaposleno još 50 radnika na svim poslovima, a uspostavljanjem narednih proizvodnih faza, do kraja 2018. godine, biće zaposleno ukupno 1.000 radnika. Krajnji plan kompanije LEONI je da do kraja 2019. godine u novoj fabrici u Nišu bude zaposleno ukupno 2.200 ljudi, saopštila je Divac.

M.S.

1 Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *