Lipovac – biser aleksinačkog turizma

Okolinu opštine Aleksinac bi svako poželeo jer ima nekoliko lokacija koje su izvanredne turističke destinacije zbog koloritne prirode.

Milena Maksimović, direktor Turističke organizacije opštine izdvaja selo Lipovac gde, kako kaže, ima odlične putne infrastrukture.

Celom mestu Lipovac, manastir upotpunjuje ceo sadržaj. Taj verski turizam je sada u ekspanziji svuda pa i kod nas. To za sada ide spontano, nemamo informacije koliko tu ljudi dolazi, ali odmah tu pored imamo ustanovu za odmnor i rekreaciju dece sa 44 ležaja. Kompletno je sve renovirano, jedino što nas očekuje da radimo kupatila u okviru soba. Imamo ideju da tu organizujemo Školu za talente nalik na onu na Divčibarima. Naši nastavnici su vodili tamo program letnjeg kampa. To je vrlo dobra lokacija jer ima sportskih terena, učionica, kuhinje i sve uslove za boravak dece – priča Maksimovićeva.

Ona dodaje da Aleksinac ima tri planinarska društva koja dobro funkcionišu. Maksimovićeva dodaje da u okolini Aleksinca ima nekoliko planinarskih staza koje su obeležene planinarskim oznakama, ali ne i strelicama i drugom signalizacijom.

gradjanin.rs

Medijski sadržaj „Dobro mesto za investicije“ sufinansiran sredstvima za javno informisanje opštine Aleksinac

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

© 2022 GRAĐANIN - Gradjanin.rs je upisan u Registar medija Republike Srbije pod rednim brojem: IN000266