Lisice uskoro na niškim ulicama

Odlukom Veća grada Niša omogućeno je radnicima „Parking servisa“ da postavljaju posebne mehanizme, takozvane „lisice“ na tačkove automobila koji su nepropisno parkirani, a do kojih „pauk“ ne može da pridje.

lisica

Da bi doskočili vozačima koji svoje automobile parkiraju na mestima na kojima je parkiranje zabranjeno, predstavnici grada odobrili su preduzeću „Parking sektor“ i zatražili postavljanje „lisica“.

Na sednici Gradskog veća odlučeno je i da radnici „Parking servisa“ mogu da stave „lisice“ na točkove onih vozila koje zbog gabarita ili nekog drugog razloga pauk ne može da odnose.

Kako bi bili oslobodjeni „lisica“, vozači će morati da plate nadoknadu za njeno postavljanje, ali još nije saopšten iznos.

Veće grada Niša takodje je na poslednjoj sednici odobrilo JP „Parking servis“ primenu nove tarife za uklanjanje vozila „paukom“ sa mesta na kojima je parkiranje zabranjeno.

Umesto tarife sa samo dve kategorije vozila, uvodi se tarifa sa šest kategorija, u zavisnosti od težine vozila.

Za četvorotočkaše težine do 800 kilograma nadoknada za uklanjanje „paukom“ ostaje 5.000 dinara, za vozila težine od 800 do 1.300 kilograma koštaće 6.000 dinara, za one čija je težina od 1,3 do 1,9 tona koštaće 8.000 dinara, a 13.500 dinara iznosiće nadoknada za vozila težine izmedju 1,9 i četiri tone.

Preduzeće „Parking servis“ primenjivaće od 1. februara i novu cenudoplatne kaznene karte za prekoračenje vremena parkiranja ili neplaćanje parkinga. U ekstra i prvoj zoni cena doplatne karte snižena je sa 980 na 900 dinara, a u drugoj zoni poskupeće sa 800 na 900 dinara.

Dobra vest za vozače je da je Gradsko veće naložilo „Parking servisu“ da obustavi naplatu parkiranja na tri parkirališta u gradu sa oko 200 parking mesta.

Parkiranje će ubuduće biti besplatno na parkingu „Rovče“ pored glavne autobuske stanice, u Jadranskoj ulici preko puta teniskih terena, i na parkingu u Ulici kolo srpskih sestara.

Gradsko veće nije prihvatilo zahtev „Parking servisa“ da se parkiranje naplaćuje i u Niškoj banji, ali je dozvolilo da se ponovo uvede naplata parkiranja na platou ispred stadiona „Čair“.

Izvor: Akter