„Lopovi, lopovi“ ispred Skupštine grada Niša

Više stotina građana, okupljenih oko Udruženja predsednika skupštine stanara(UPSS), ne prestaju od jutros da ispred Skupštine grada zvižde i skandiraju „lopovi, lopovi“ što se može čuti i na kanalu Niške televizije, a dok traje sednica odbornika i diskusija o Gradskoj toplani. Oni su počeli od jutros protest (još traje) ispred Skupštine grada Niša gde zahtevaju da se ispune zahtevi oko smanjenja cene daljinskog grejanja.

protest-2

Paralelni protest ispred Skupštine grada Niša je organizovala i JKP “Medijana“ čiji se radnici bune oko pripajanja propalog preduzeća „Gorica“.

-Mi smo birali odbornike, a ne odbornici nas. I ne smemo dozvoliti da izglasaju odluku oko koje nije bilo dogovora sa građanima. Ovde ćemo biti da ukažemo odbornicima da takvu sramnu odluku ne smeju da izglasaju. U početku protesta je bilo oko 600 građana, a sada je nešto manje, ali to ne menja našu volju da ukažemo na problem sa grejanjem-kaže Saša Kostić, jedan od prvih ljudi UPSS.

protest-1

Iznad njih u Sali Skupštine grada, najveće protivljenje odluci o Gradskoj toplani ima Socijaldemokratsdka partija odnosno odbornici Dragoslav Ćirković i Goran Krivačević koji kažu da bi se izglasavanjem postiglo to, da Nišlije ne mogu da se isključe sa cevovoda Gradske toplane.

-Kada vi iz dana u dan menjate svoje odluke, ko garantuje ovim ljudima da ćete im obezbediti odluku koju ovde donesete-kaže Krivačević.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *