Ludilo počinje ili nikad nije ni prestajalo

[dropcap color=“#DD3333″ type=“square“]g[/dropcap]rađanin: Miodrag Miljković

izbori_glasanje_listic.11435PPV i PV su otišli kod PR-a na kafu. PR voli da ponekad pozove na kafu PPV-a i PV-a. Nekad zajedno. Nekad odvojeno. Sve zavisi ko ga prisluškuje toga dana. PPV pije sladju, a PV gorču. I dok se šećer u kafi PPV-a nije još otopio, dogovoreni su izbori. Izvanredni. Pardon, vanredni. To je naravno samo formalno.

Prošle nedelje, ne toliko prošle koliko želimo da bude, otklonjena je svaka neizvesnost da li će ili neće biti izbora. Mislim, ako je neizvesnosti uopšte i bilo. Svi su znali i svi su pričali o izborima kao o gotovoj stvari. Samo je PPV do zadnjeg trenutka kidao živce juniorima u svojoj stranci i jedio opoziciju promilima šanse da izbora ne bude. A i opozicija, sva i inače u promilima, u poslednje vreme reaguje tako što pomno prati promenu intonacije kod PPV-a pokušavajući da dokuči šta joj se sprema. I eto, spremaju se izbori. Tako da ludilo počinje, a sve mi se čini da nije ni prestajlo.

Da imam malo sreće, kao što je nemam, ja bih ovih dana pazario avionsku kartu do Kube i vratio se posle izbora. Da imam mnogo sreće ne bih se vratio uopšte. Kuba je sjajan izbor. Nema interneta, ne stižu naše novine, dovoljno je daleko, okružena je toplim morima i blagoslovena prijatnom klimom.

S obzirom na to da nemam sreće, moraću kao i većina mojih sugrađana i sapatnika da se prepustim ludilu izborne kampanje. I sada će krenuti poznato ludilo. Njihovi su svi loši i nikakvi. Sve je to go ološ, a naši su lepi pametni i dobri. Njihove majke, sestre i ćerke su kurve, a sve naše su poštene. Kod njih sve sam go lopov, a kod nas sve časni i pošteni. Nije da mi nikada nije bilo jasno ko su naši, a ko su njihovi. Ali, da mi odavno nije jasno, nije. Svi ovi su već toliko dugo na političkoj sceni i toliko su puta menjali svoje ideje, stavove, a i stranke da ja imam problema da ih lociram gde su sada… Ne znam kako je njima.1010916_599704926718356_421328654_n

Sada će spotovi, sada će opet da obilaze farme i saobraćajnice, sada će opet obećavati sve što do sada nisu ispunili, ali sada je pet do dvanaest i samo sada da glasamo za njih i sve će biti kako treba. A u Srbiji je i inače sve kako treba.

Još se na političkoj sceni nije pojavila ekipa koja nije za vreme svog mandata uradila sve što je mogla za sebe, a sve se pozivajući na nas. U zemlji u kojoj više nema građana svi se pozivaju na interese građana Srbije…. Pazi, molim te: od građana Srbije ostao je samo GRAĐANIN, gde zajedno pišu nekadašnji i eventualno budući…. Sadašnjih nema. Ali ima njihovih interesa u koje se kunu.

Od uvođenja višestranačja ovo su deseti paralamentrni izbori, a sedmi vanredni. Uz ovu statistiku dodao bih da su ovo i prvi crnogorski izbori u Srbiji. Ne, nije greška. Izbori su taman toliko neizvesni kao u Crnoj Gori. Tamo se uvek znalo i sada se zna ko će da pobedi samo se ne zna sa koliko.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

© 2023 GRAĐANIN - Gradjanin.rs je upisan u Registar medija Republike Srbije pod rednim brojem: IN000266