Majka nestale Monike (12): Pronađite mi dete, nema je već četiri dana

U potragu za malom Monikom Karimanović (12) koja je iz naselja Brzi Brod u Nišu nestala 20. decembra, uključila se i Međunarodna policijska organizacija Interpol.

Monika Karimanović

Oko potrage za malom Monikom uključile su se i mnoge organizacije i pojedinci. Moniku je baka ispratila u školu „Zoran Đinjđić“ u Brzom Brodu iz svog naselja Suvi do. Ona do škole ima oko kilometar pešačenja, ali u nju nije stigla. Kako su kamere na jednom privrednom objektu zabeležile , ona je ušla u naselje Brzi Brod, ali tu joj se gubi svaki trag. Mnogima je neverovatno da je dete jednostavno „propalo u zemlju“, a tragova kao ni svedoka njenog nestanka nema.

Nestalo mi je dete moje, nema tragova već četiri dana, strašno je šta nam se događa. Molim sve da se uključe u potragu jer je neverovatno da nema ni traga ni glasa od nje – u suzama kaže majka Aleksandra.

Aleksandra Karimanović i stric Aleksandar Osmanović

Kako nezvanično saznajemo, jedan „sporan“ automobil koji je tuda prošao baš u to vreme je pronađen, pretresen i nije otkriveno ništa sumnjivo.

U nevladinim organizacijama koje se bave romskim pitanjima sumnjaju da je dete oteto radi udaje i slično.

Porodica Karimanović je emancipovana i to oko udaje otpada jer bi se do sada znalo gde se dete nalazi. Interpol se uključio jer je dete nestalo u tih pet minuta od mesta gde su je kamere zabeležile do škole. Molimo boga da je živa, ali postoje mnogobrojne pretpostavke i sumnje, a najviše onih da je prebačena ili na Kosovo ili u Bugarsku. Mnogi poznaju roditelje Aleksandru i Roberta. To su pošteni ljudi i sama devojčica je fina, kulturna tako da svima apsolutno neverovatno da je dete tek tako nestalo. Ona je dobra učenica, nema profile na društvenim mrežama što bi ukazivalo na neki trag, kažu u organizacijama koje se bave romskim pitanjima.

Iz ovih organizacija podsećaju da je prošle godina pokušana otmica ispred škole „Ivo Andrić“ u Nišu kao i da se sličan slučaj dogodio u Leskovcu.

M.S.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *