Majmun je ušao u tenak

[dropcap color=“#DD3333″ type=“square“]g[/dropcap]rađanin: Dragan Marinković

mandaProđe, nekako, i ta prosta 2013. godina. Po završetku 2012. smo se nadali da će to biti nova, ali po svemu što se u njoj dešavalo, sada je potpuno jasno, da je to, od njenog samog početka, bila – stara godina.

Više puta viđena i isto toliko puta preživljena.

Ne povratila se.

Za ministre opet imamo pripravnike! Biti ministar u Srbiji i dalje nije neki važan posao. Zbog toga se, valjda, oni, sa znanjem i iskustvom, ne prihvataju te obaveze. Što bi rekao Viljuška: „Da se vi školovani šta pitate, otišla bi i Srbija i srpstvo u …“

„Nova“ vlast se, tek kada je napunila javna preduzeća do nivoa pucanja, setila da je obećala da neće biti stranačkog zapošljavanja. Neko od pametnijih njihovih kadrovika se dosetio da treba staviti veto na nova zapošljavanja u javnom sektoru, i na taj način se, s jedne strane, iz svega toga elegantno izvući, a s druge strane sprečiti nekog budućeg vlastodršca da zapošljava svoje. Kao da je taj budući glup pa ne zna da se u Srbiji zakoni i uredbe pišu za narod, a ne vlastodršce.

TRAŽILI MU 13. PLATU- Vučić iznerviran polomio bravu na svom kabinetu! - Kurir 2014-01-04 20-16-07Nezavisni mediji su javili kako je Prvi polomio kvaku na vratima svog kabineta kada su mu (tamo neki bezobrazni!) tražili trinaestu platu. Pokušao sam sa kvakom na svojim vratima da učinim isto, ali nije išlo. Obična kvaka na vratima dvosobnog stana je izdržala, a ona na vratima kabineta Prvog (verovatno malo jača) nije.

Da li je to neko želeo da nas obavesti kako Prvog mnogo potresaju situacije u kojima se državni službenici ponašaju nedomaćinski i ne saosećaju s (njemu dragim) narodom, ili?

Ko je te bezobrazne tu postavio i ko im je do sada isplaćivao trinaestu platu – nije važna vest.

Čitaoce, zaražene virusom realiti šou programa, to ne interesuje. Njih ne interesuje vest, njima su bitniji komentari. „Najduhovitije“ i najuvredljivije komentare, po pravilu, pišu oni sa izmišljenim imenima.

Redakciju to ne interesuje, jer su svesni da komentari, a ne vesti, povećavaju čitanost portala. Portala nema bez para, para nema bez čitalaca, a čitalaca nema bez komentara.

badnajci u nisu 3Da će i ova godina biti kao i prethodne govori nam najnovija vest: brižna lokalna vlast je danas poklanjala badnjake najsiromašnijim građanima. Svaka čast za lokalnu vlast! Jednokratna pomoć građanima u iznosu od 30 dinara će značajno smanjiti siromaštvo u našem gradu. Ovo je bila prilika da nezaposleni, a i poneki zaposleni, na crno, zarade po neki dinar prodajući badnjake po 30 dinara. Sve su lepo isplanirali, ali im se isprečila brižna i nadasve humana lokalna samouprava, koja je to isto činila samo besplatno.

Još uvek se ne zna da li će tu akciju vlast predstaviti kao borbu protiv vrlo organizovane „Božićne mafije“!?

Oni nas i dalje vode zahvaljujući svojim dosetkama, a mi i dalje ne znamo kako preživljavamo.

Majmun je ušao u tenak, biće katastrofa!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

© 2023 GRAĐANIN - Gradjanin.rs je upisan u Registar medija Republike Srbije pod rednim brojem: IN000266