Maksimović: Grejanje u Nišu normalizovaće se za dva do tri dana

U jutarnjem programu Niške televizije, desetak gledalaca se javilo da imaju velike probleme sa grejanjem u Nišu. Bilo je primedbi i da je mlako, a neki i da su neki radijatori topli, a neki hladni (u istom stanu). Neki su se požalili da su „radijatori ledeni“. Među njima su dve zgrade na Bulevaru Nemanjića, jedna na bulevaru Zorana Đinjđića i druge. Istina, pred svako zahlađenje se posle proba, jave određeni problemi pa ni ova jesen po tome nije izostala.

toplana-Lidija-Mitic
Gradska toplana u Nišu – foto: Lidija Mitić

Slobodan Maksimović, direktor Gradske toplane kaže da ovo javno preduzeće isporučuje regularno svim korisnicima toplotnu energiju, ali i da su kvarovi u samim zgradama koje ekipe uklanjaju već nekoliko dana.

toplana Slobodan
Direktor Gradske toplane Slobodan Maksimović – foto:ntv.rs

-Mi trenutno radimo punim kapacitetom, ali postoji nekoliko vrsti kvarova koje uspešno otklanjamo, tako da će se grejanje normalizovati za dva do tri dana. Do prekjuče je bio problem taj što podstabnice nisu reagovale jer je bila viša temperatura od one na koju su tempirane da se uključe (bilo je iznad 15 stepeni). Imamo problem da su mnogi stanari zgrada zatražili da se isključe s cevovoda što smo im mi omogućili (njih od 550 do 600 porodica) tako da su cevovodi ispražnjeni, a naše ekipe ponovo pune vodom. Postoji i taj problem što naše ekipe brzo rade, ali ih je malo da reaguju po svim prijavama građana tako da očekujem da se u ova dva do tri dana normalizuje sistem – rekao je Maksimović za naš mediji.

Slobodanka Jovanović s Bulevara Nemanjića navodi da je u stanu temperatura noćas naglo spala, a ujutru su radijatori bili mlaki pa je morala da uključi grejalicu. U zgradi Milene Radivojević na Bulevaru Zorana Đinjđića pak uopšte nije bilo grejanja. Stevan karaklajić je oštar u svojim napadima na toplanu, ali ne planira da se isključi.

-Ne shvatam šta su radili celog prepodneva jednog jutra pre nedelju dana kada su nam radijatori taman toliko topli da se ne kaže da su hladni. Naša zgrada je uvek imala odlično grejanje, ne znam, ali znam da imamo vodu u radijatorima i podstanica nam je odlična – kaže ovaj građanin Niša.

– Koga bre više prave ludim. Pa jesu bile probe, jesu tada videli gde curi. I šta sad. Hoće li nam umanjiti račune za ovo što se smrzavamo?, pita se Boban Đuzkić s Bulevara Nemanjića.

Njegov komšija, Milovan Radojičić pak kaže da nije toliko hladno, ali ako se plaća grejanje cele godine, cele godine mora i a bude perfektno.

– Kakve podstanice, kakvi bakrači, meni su topli radijatori, a komšiji hladni. I šta sad? Imamo dve bebe u zgradi, i neću više da odgovaram na ta pitanja, rezignirano nas odbija za dalji razgovor, službenik Petar Strajnić.

Gradjanin.rs

3 Comments

  1. Kako te bre više nije sramota da lažeš ovaj narod koji uredno plaća naduvane račune za grejanje preko cele godine, iako platu koju prime, bar je 6 puta manja od vaše, i nije dovoljna ni za leba. Čoveče daj ostavku i neka ovom napaćenom narodu jednom svane, jer stvarno ovo što menadžment toplane na čelu sa tobom radi je van svake pameti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *