Mališani iz Medijane predstavili Niš na Zmajevim dečjim igrama u Novom Sadu

Članovi škole glume Dragane Plavšić iz Niša predstavili su se svojim programom na Zmajevim dečijim igrama u Novom Sadu. I predstavnici Gradske opštine Medijana bili su gosti „60. junskih Zmajevih dečjih igara 2017“, a na poziv organizatora.

Na prijemu koji je organizovao gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević najveću nišku opštinu predstavljao je član Veća Božidar Ilić. U kratkom razgovoru razmenjena su iskustva dva festivala i mogućnosti bliže saradnje – „Zmajevih dečjih igara“ i „Festivala dečjeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu“ koji organizuje Gradska opština Medijana.

Posebni gosti manifestacije posvećene čika Jovi Zmaju bili su članovi Škole glume Dragane Plavšić iz Niša, sa kojom GO Medijana ima uspešnu saradnju.

Oni su za drugare u Osnovnoj školi „Žarko Zrenjanin“ u Novom Sadu izveli dve predstave po tekstu Slobodana Stanišića, a koji im je ovom prilikom ponudio nove ideje za saradnju. U programu je učestvovala i niška pesnikinja Violeta Jović. Bila je ovo prilika za bliže upoznavanje i razmatranje novih ideja za saradnju dece iz Niša i učenika jedne od najvećih novosadskih škola.

Inače, Slobodan Stanišić je dobitnik najveće nagrade „Medijaninog Festivala dečjeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu“ – nagrade „Naisa“, održanog ove godine marta meseca.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *