Manja plata niškim većnicima i funkcionerima (spisak)

Devet funkcionera gradske uprave koji nemaju stalni radni odnos u Skupštini grada Niša imaće ubuduće umanjene dohotke, doneo je odluku danas Administrativni odbor niškog parlamenta. Kako je objasnio Predrag Jelenković, oni su do sada imali pravo na 50 odsto od ukupnog iznosa primanja koju bi dobijali za tu funkciju da su na stalnom radu (oko 70.000 dinara) već će ubuduće taj iznos biti – 30 odsto. Ovo je izglasano po Pravilniku o platama lica koja bira, postavlja i imenuje Skupština grada Niša.

Gradsko-vece15
arhivske fotografije Gradskog veća Niša

Na samoj sednici Administrativnog odbora saznajemo da su to većnici: prof. dr Žarko Ranković, prof. dr Jovan Stojković, Srđan Aleksić, Miloš Banjđur i Svetozar Aleksov. U toj grupi su Mile Ilić, Nenad Stanković, dr Predrag Jelenković i Dragana Sinobad Petrović.

pravilnik
Bilo 50, a sada je 30 odsto, navodi Pravilnik

-Oni će ili primati ovako procentualno, a ostavlja im se i mogućnost da primaju razliku do plate koju primaju u svojim matičnim mestima gde ostvaruju stalni radni odnos – saopštio je Predrag Jelenković, predsednik Administrativnog odbora.

Nenad Barjaktarević se slaže da im bude niža plata “jer koliko su radili, ni ovo do sada ne bi trebalo da prime”. Njegov kolega iz auto-mehaničarske radnje, Igor radulović, ima drugačiju filozofiju.

-Ti ljudi bi trebali da primaju najveće plate i da rade za svoj grad, a ovako kada je nezaposlenost velika, privreda u čabru, što bi oni uopšte primali platu. Majstor ako ne završi posao dobro, nema za ručak-kaže on. Branka Jelić iz Niša preporučuje da svi na listama pokažu šta su do sada uradili pa da narod odluči da li grad može i bez Gradskog veća.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *