Marko Tomić intervju: Želja mi je da ostavim dubok trag u Radničkom

Splet okolnosti početkom prošle sezone doveo je do toga da niško dete, Marko Tomić na deficitarnoj poziciji zadnjeg veznog igrača dobije šansu nakon odlaska Milana Ćuluma. Tomić je svoju šansu na najbolji način iskoristio i veoma brzo postao jedan od miljenika navijača sa Čaira. U razgovoru za Građanin.rs on otkriva ko je dama sa zapadne tribine koja je dobila njegov dres, planove za narednu sezonu. Takođe je spremio specijalnu poruku za navijače.

Marko Tomić
Marko Tomić: Niško dete FK „Radnički Niš“

Marko Tomić rođen je u Nišu 28.10.1991. godine. Primarna pozicija, zadnji vezni. Takođe može da igra na poziciji štopera. Na 9 utakmica u prošloj sezoni odigrao je 502 minuta. Pre Radničkog nastupao za ekipu Sinđelića i švajcarskog Štada.

Rastao si u vreme kada je košarka bila popularan sport, kako si se odlučio da budeš fudbaler?

„Da, ne tako davno, u vreme kada sam bio klinac košarka je bila mnogo popularna, naša zemlja je izbacila mnogo asova. Iskreno od malena sam zajubljenik u fudbal, kako sam rastao tako je i moja ljubav bila veća prema fudbalu. Fudbal je moj zivot“.

Pažnju na sebe skrenuo si u prvom delu prvenstva, sarađivao si sa trojicom trenera, koji je na tebe ostavio najbolji utisak i zbog čega?

„Sećam se da sam jedva čekao tu priliku i šansu da debitujem. Drago mi je da sam ostavio dobar utisak jer mi je to puno značilo. Svaki trener je na mene ostavio poseban utisak, od svakog sam naučio dosta o fudbalu. Stvarno ne bih mogo da izvojim nikog“.

Rastavac te je okarakterisao kao zanimljivog fudbalera kome je potreban prostor da pokaže šta zna, očekuješ li da u bliskoj budućnosti dobiješ potreban prostor?

„Ja smatram da je na meni da radim, trudim se i napredujem. Da svaku priliku i prostor maksimalno iskoristim, pokažem se u najboljem mogucem svetlu. Naravno, želja mi je da pomognem klubu da postigne što bolje rezultate. Očekujem što više prostora u narednoj sezoni. Nadam se da ću uspeti da ostavim dubok trag u Radničkom“.

Marko tomic1

Kako ocenjuješ sezonu Radničkog? Gde je moglo bolje?

„Mislim da je ove sezone klub napravio ogroman uspeh, svima smo pokazali kako se bori za klub i pored mnogo problema sa kojima smo se susretali tokom godine. Ove sezone je svakome bilo teško da igra protiv Radničkog. Moram da naglasim da je u svlačionici vladala odlična atmosfera i da smo bili pravi tim, svi kao jedan“.

Uprkos sjajnoj igri u drugom delu sezone, publika je izostala, šta je potrebno da se navijači vrate na „Čair“?

„Nama igračima mnogo znači podrška navijača. Nadam se i verujem da će naredne sezone prepoznati naše napore i rezultate i doći u što većem broju. Želimo da slavimo pobede i uspehe zajedno sa našim navijačima. Poručio bih „Meraklijama“ da budu uz svoj klub, dođu i podrže ga kad je najteže“.
Posle utakmice sa Voždovcem jedini si otrčao na zapadnu tribinu ko je dobio dres Marka Tomića?
„Dres sam poklonio mojoj devojci, Nini. Ona je moja velika podrška ,nestrpljenjem isčekuje i prati utakmice i navija za mene“.

Kakvi su planovi za sledeću sezonu?

„Moji planovi za narednu sezonu su vezani za Radnički. Verujem da ću dobijati više prostora, da cu uspeti da opravdam ukazano poverenje. Hteo bih da pozdravim sve verne navijače i „Meraklije“. Jer zajedno smo jači. Vidimo se na početku sezone, brzo će doći“.

A.Ilić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *