Marta, Srna i Helena „najbrže“ bebe u opštini Medijana u Nišu (Video i foto)

Povodom Dečije nedelje u organizaciji Gradske opštine Medijana i Komisije za mlade i pronatalitetnu politiku danas je održana akcija „Medijana“ – za bebu više!

Marta Stojanović, Srna Jovanović i Helena Trajković su najbrže bebe koje ima Gradska opština Medijana. Ove tri devojčice pobedile su u puzanju koje je u okviru manifestacije „Medijana za bebu više“ organizovala najveća niška opština povodom Dečije nedelje. Najuspešnije mame u prostiranju veša bile su Jelena Perić, Milena Đorđević i Sandra Paunović.

Vredne nagrade im je uručio predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić.

Manifestacija ima za cilj povećanje nataliteta, kao i mnoge druge po kojima je naša opština prepoznatljiva. Nema većeg blaga od dece, današnju sliku iz ovog parka ne može ništa da zameni, rekao je Kocić.

Opština Medijana svakom prvorođenom detetu sa svoje teritorije dodeljuje 10.000 dinara, svakom trećem 120.000 dinara.

Fond Sveta Petka finansira talente u oblasti nauke, obrazovanja i sporta i najbolje studente koji žive na našem području. Konkurs za stipendije i nagrade biće raspisan ovog meseca. Pomažemo i mlade bračne parove u finansiranju vantelesne oplodnje, i po svemu ovome smo prepoznatljivi kao opština, rekao je prvi čovek niške Medijane.

Poklone je danas dobilo i svih 20 beba koje su roditelji prijavili za takmičenje „mister“ i „mis“ beba, kao i 20-oro beba „manekena“. Ceo program upotpunjen je mađionarskim trikovima, druženjem sa spajdermenom, pustanjem balona i konfeta, crtanjem po licu, izradom dečijeg tatua, modeliranjem balona. Sunčan oktobarski dan privukao je vdliku pažnju dece i roditelja, pa je u druženju sa poznatim likovima i maskotama iz crtanih filmova uživalo više do 200 dece. Mališani iz obližnjih vrtića Predškolske ustanove „Pčelica“ bili su gosti Gradske opštine Medijana i takođe uživali u druženju.

U osmišljavanju programa manifestacije „Medijana“ za bebu više, aktivno je učestvovala i Komisija za mlade i pronatalitetnu politiku Gradske opštine Medijana, koja nizom akcija ukazuje na prave kvalitete života, rada i školovanja mladih generacija.

video: Gradimir Nikolić (NGTim)

Medijski sadržaj sufinansiran sredstvima za javno informisanje Gradske opštine Medijana

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *