Medicinsku sestru maltretiraju lokalni moćnici zbog FB objava

Marija Stojić (40) iz naselja Aleksinački rudnici boji se da joj je život ugrožen u ovom mestu, a sinoć je pozvala policiju da je zaštiti od lokalnog moćnika, predsednika Mesne zajednice Đ.D. koji je došao na njen prag pripit i hteo je da se razračuna s njom zbog objava na facebook stranici Grupa građana Aleksinački Rudnik.

Marija Stojić

Konstantno već godinu dana živim u strahu. Da li verujete kada svojom ulicom ne mogu da prošetam zbog njega i njegovih pristalica. Stvarno nije za javnost, šta je on sve meni rekao sinoć. Tresla sam se kao prut. Poslednjih godinu dana ili idem taksijem na posao ili me neko prati kroz naselje – kaže ova medicinska sestra Opšte bolnice u Aleksincu.

Ona priča da je sve počelo kada je napravila stranicu na facebooku gde je ukazivala na probleme u rudnicima, nekada ukutkanom rudarskom mestu, a danas opasnom po život ne samo Marije nego i onih koji lajkuju i podržavaju postojanje stranice koja pokušava da iskoreni probleme u naselju.

Mi objavljujemo sve probleme tako da je ta grupa nasilnika nedavno, da bi se „osvetila“ jednom korisniku, ostavila gomilu ljudskih fekalija ispred vrata. Onda dođu uveče kolima ispred moje kuće i s uperenim svetlima osvetljavaju moja vrata. Tako stoje po nekoliko minita, trube, a što verujte uliva strah u kosti. Znaju da pritom ne mogu da zovem policiju jer ne čine nikakvo krivično delo, ali ja to shvatam kao ozbiljnu pretnju. Najnovija objava ih je krajnje iziritirala. Na njoj su prikazani kablovi kako jedan čovek u ulici „7. juli“ „pozajmljuje“ struju direktno s bandere. Zato je sinoć pripiti Đ-D. došao tu i nazivao me svakakvim imenima. policija je došla i samo konstatovala šta se dogodilo. ja sam apolitična, ali on je član Socijalističke partije Srbije i preti mi raznim vezama, ako nastavim da objavljujem takve stvari na facebooku – objašnjava ova žena.

Marija Stojić je dala snimke s kamere policiji, ali i pozvala Udruženje Fenomena koja se bori protiv nasilja nad ženama na broj 0800350036 i očekuje odgovor iz Ministarstva policije koje bi trebalo da spreči buktanje ovog sukoba, a kako ne bi došlo do nekih tragičnih posledica.

M.S.

foto i video Privatna arhiva

 

1 Comment

  1. Cao Marija!Pisem ti kao znatno starija koleginica sa namerom da te ohrabrim.Ne boj se.zivi normalno i radi kako ti ponos i dostojanstvo nalazu.Tim kukavicama i bednicima jeste da te zastrase, a posle na psihijatriju kao paranoicnu da te proslede.Seti se Marije iz Brusa,profesorke engleskog iz Vojvodine koja nije pristala da bude bot,pa dobila otkaz posle pot godina rada.Seti se Milunke Savic,igumanije Ilarije iz Musutista koja je puskom 80ih godina branila manastir od siptara.Ima ova Srbija mnogo hrabrih zena koje se bore za istinu i srpsku cast.Glavu gore,nastavi hrabro da se boris.Pisi,direktno,predsedniku R.Srbije,veruj mi pomaze.Videces kako ce da se smire lokalna kabadahije.Ovo je moj savet iz iskustva.Bori se hrabro,ne pokazuj strah,doteraj se i izadji na ulicu uzdignute glave i gledaj svakome pravo u oci.Videces reakcije tih frustriranih nistavila.Srecno draga koleginice.

    p

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *