Medijana „pokrila“ bežičnim internetom park Sveti Sava – očekuju se i drugi delovi Niša

Gradska opština Medijana pokrila je centralni deo Parka Sveti Sava bežičnim internetom. Internet korisnici moći će da koriste ovu uslugu i u delu zgrada u Ulici Pariske komune bb i Uslužng centra na toj teritoriji. Bežičnog WiFi-a uskoro će biti i na lokacijama Trg kralja Aleksandra i Amfiteatru na Keju pored Nišave, saopštila je ova opština.

park-sveti-sava
park Sveti Sava

U Medijani još kažu da je promovisan projekat „Najlepša razglednica Medijane“.

Slike iz života najveće niške opštine nastale u okviru projekta „Najlepša razglednica Medijane“ ugledale su svetlost dana i to na najlepši način – postale su razglednice svoje opštine. Iako je prvobitno planirano nagrađivanje 30-oro učenika osnovnih škola sa područja Gradske opštine Medijana, još dvoje je zaslužilo nagrade. I to najbolje govori o interesovanju za konkurs i tome koliko su naša deca talentovana, rekao je predsednik Gradske opštine Medijana Zoran Stojanović uručujući nagrade.

razglednice-Medijana
Deca na konkursu za najlepšu razglednicu Medijane

– Nastavljamo sa praksom podrške najmlađima, u edukaciji i promovisanju pravih vrednosti. Prva nagrada na ovom konkursu je tablet računar, druga i treća vaučeri od 5.000 i 2.500 dinara. Ovim projektom zaokružili smo aktivnosti kojima smo želeli da našu decu „opremimo“ za budućnost – dodao je prvi čovek opštine i naglasio: – Realizovali smo projekte „Napravi svoju aplikaciju“ i opremili škole novom računarskom opremom preko projekta „Ulog u budućnost“. Putem „Najlepše razglednice Medijana“, učenici su dodali čas zapažanja i fotografisanja, pokazali da žele da uče i da su naša ulaganja u njih bila opravdana – rekao je Stojanović.

U projektu „Najlepša razglednica Medijane“ učestvovalo je stotinak učenika iz 10 osnovnih škola sa područja najveće niške opštine, a u konkurenciji bilo oko 300 radova. Realizovan je uz podršku organizacija „Mladi ambasadori“ i „Proaktiv“.

gradjanin.rs

1 Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *