„Medijana“ proglašava štrajk, ukoliko im Grad pripoji „Goricu“

Reprezentativni sindikati JKP “Medijana” najavili su danas štrajk upozorenja tokom predstojeće sednice Skupštine grada Niša, jer ne žele da im se deo radnika iz “Gorice” pripoji. Dalibor Sibinović, predsednik sindikata radnika “Medijane” rekao je da se govorka o prelasku oko 200 radnika, ali “do sada niko nije rekao koliki je to broj zaposlenih”.

mdijanci
-Naš glavni zahtev je da se tačka pripajanja “Gorice” povuče i da se zaista uradi stručna analiza celog procesa reorganizacije. U četvrtak krećemo iz sedišta u Mramorskoj i dolazimo pred Skupštinu grada. Ukoliko se tačka ne povuče, nastavljamo štrajk-rekao je Sibinović.

Predstavnici sindikata su rekli da Grad Medijani duguje 400 miliona dinara, a da bi ovih 200 radnika bio ogroman balast koji bi doveo do urušenja i “Medijane”(kao što se urušila i “Gorica”).

M.S.

3 Comments

  1. Eksperti- Periśic,Slavković i Bandjur , sada od jednog mrtvog preduzeća prave 3 mrtva preduzeca. Pa u Gorici je cela mehanizacija u vlasništvu banaka,dugovi su enormni,ko će isplatiti zaostale plate i nepovezan radni staž radnicima,ko ce preuzeti placanje kamata,a pritom glavnice svih kredita su nedirnute,hocu reći da stoje u punom iznosu kao dug od momenta kada su krediti podignuti.Eto do čega dovodi nebriga,postavljanje ljudi bez iskustva na direktorske funkcije,politički kompromisi i nestručnost onih koji vode grad. SADA JE DRAGA GOSPODO KASNO ZA REŠENJE PROBLEMA U KOJI STE VI I SAMO VI doveli ovih 500 jadnih porodica. Prosto vam bilo.

  2. Da li je moguće da će zbog jednog čoveka upropastiti 3 firme. Zar nije bilo lakše naći sposobnog menadžera umesto tog Jovanića. Sad će njegovi drugari, koje je doveo u firmu pre nekoliko meseci ili godinu dana praviti spiskove viška radnika. Počeli su s premeštanjima unutar Gorice, iz sektora u sektor i veštački se napumpava broj zaposlenih u Signalizaciji, Zelenilu a prave se mesta za „drugare“ i partijske kadrove na Groblju. Podrška radnicima Mediane. Ne trebaju im „rukovodioci“ iz Gorice koji su se već „pokazali“ , a ne verujem da će oni otići u Medianu na mesta radnika već će tražiti ono što su oduvek i radili. Da „rukovode“ sede i džabe primaju koliko toliko velike plate. Jedino profitira Niš-Parking i vidim da mudro ćute. Dobiće fin poslovni prostor, koji nemaju, u Sarajevskoj pored pruge.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *