Međunarodni studentski festival folklora sredinom jula u Nišu, ansambli iz Evrope, Azije i Južne Amerike

Jedan od najvećih festivala ovog tipa u regionu, i najveći u Srbiji, Međunarodni festival folklora, 17. put će biti održan u Nišu od utorka 16. do nedelje 21. jula na Letnjoj pozornici u Tvrđavi. Festival će okupiti studente i članove folklornih ansambala iz 7 zemalja Evrope i sveta.

Svakog jula jugoistočna Srbija i Niš su domaćini za više od 500 učesnika, koji su članovi desetak folklornih ansambala i koji dolaze iz svih krajeva sveta. Festival tako spaja kontinente, a ansambli i kulture iz Evrope, Azije, Južne Amerike i mnoge druge se upravo ovde susreću, sarađuju, igraju i pevaju zajedno.

„Počelo je odbrojavanje do najšarenijeg i najrazigranijeg festivala u Srbiji – Međunarodnog studentskog festivala folklora .Vidimo se 16. jula na Letnjoj pozornici u Tvrđavi. Dolaze nam ansambli iz Litvanije, Mađarske, Kine, Kolumbije, Poljske, Slovačke, Bugarske i naravno, Srbije“ – navode is SKC-a.

Međunarodni studentski festival folklora se od 2008. godine svakog jula održava ne samo u Nišu već i u više gradova jugoistočne Srbije. Organizuje se po pravilima Svetske organizacije folklornih festivala i narodne umetnosti koji je pod pokroviteljstvom UNESCO, a sam SKC Niš sa svojim folklornim ansamblom je jedan od osnivača CIOFF-a u Srbiji.

Karte se mogu kupiti u SKC-u svakog radnog dana od 9-14 sati po ceni od 200 dinara.

M.T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *