„Mera – granica“ u Galeriji savremene likovne umetnosti

U organizaciji Galerije savremene likovne umetnosti Niš  u velikoj sali Oficirskog doma  otvorena je izložba „Mera – granica“, koju  čine dela jedanaestoro umetnika različitih generacija iz Niša.

Izložba u Oficirskom domu  za posetioce je otvorena  do 3. marta, svakog radnog dana i subotom od 10 do 20 sati.

Izložba „mera – granica“ se bavi identitetom. Raspon inividualnih umetničkih iskaza, od unutrašnjeg života pojedinca i referisanja na duhovne pozive, širi se ka problematizovanju pozicija čoveka i umetnika u uskom i širem društvenom kontekstu i konstatovanju određenih socijalnih fenomena i obrazaca.

Umetnički iskazima otvorena su pitanja obećanja i obećane zemlje (Jadranka Mišić Pejović), netelesnog i nepropadljivog u čoveku (Jelena Kitić), baštine (Franc Curk), pitanja zabluda i manipulacija (Bratislav Bašić), ostrašćenosti (Nikola Marković), integracija i globalizacije (Miljana Radenković), rasprodaje vrednosti (Ivan Mitić), devijacija i kriminala (Jelena Miljković), globalnog starenja i društvene uloge starih (Stevan Kitić), poimanja i statusa (Perica Donkov) i jedinica mere i pogleda (Boris Kandolf).

Autorizložbe je Milan Ristić.Tokom oktobra 2018. izložba je realizovanau izložbenim salama Perjanički dom i Galerija Klub,Centra savremene umjetnosti Crne Gore u Podgorici.

gradjanin.rs/GSLU

 

1 Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *