Meštani četiri sela blokirali nišku deponiju

Meštani sela Belotinac, Ćurlina, Perutina i Knežica pored Niša blokirali su danas nišku deponiju zato što je ustanovljeno da im je seoska voda zagađena. Oni su tražili da im se obrati neko iz gradske vlasti, a nisu dozvoljavali vozilima JKP“Medijane“ da uđu u prostor gradskog đubrišta.

medijanci

Bratislav Vučković, direktor „Medijane“ kaže da za danas neće biti problema u izvozu gradskog smeća, ali „ukoliko blokada potraje i sutra, biće problema“.

– Svi mi koji smo se odlučili na ovaj vid protesta to činimo zato što su nam analize iz Zavoda za zaštitu zdravlja pokazale da naša voda čak nije ni tehnička. Ni ruke njom ne smemo da peremo. Zato smo u svojim mesnim zajednicama odlučili da blokiramo deponiju sve dok nam se ne dovede voda iz Gradskog vodovoda. Svako selo ima svoj problem s deponijom odnosno nezdravom pijaćom vodom. Mi u Belotincu imamo taj nesrećni kanal, gde svaka kiša donese nekakav mulj i mi to više nećemo da pijemo-kaže jedan od ljudi koji je protestvovao danas.

Blikiranje deponije u Nišu je ogroman problem jer dnevno građani naprave oko 300 tona đubreta, pa ako nema gde da se izveze, onda postoji pretnja da Niš postane jedno veliko đubrište.

– Ovo je bio najavljen protest tako da smo za danas rešili situaciju, ali ako se ta blokada nastavi, onda ćemo imati velikih problema-rekao je Vučković.

M.S.