Meštani sela koja nemaju četiri meseca vodu protestvovali ispred Gradskog veća

Meštani Vrela, Gornje Trnave, Velepolja i drugih sela od kojih neki nemaju četiri meseca vodu protestvovali su danas ispred Gradske kuće. Oko osamdeset stanovnika ovih sela, zajedno sa svojim predsednicima Mesnih kancelarija tražili su da im se obrati neko iz Gradske kuće kako bi se našlo rešenje za popravku pumpi koje su loše i ne distribuiraju dovoljno vode u česmama.

protest

-Mi smo imali dobre pumpe koje su odlično radile, ali one su zamenjene za lošije odnosno one su mnogo slabijeg kapaciteta tako da one ne mogu dovoljno da „bacaju“ vodu jer dok jedna radi, druga pauzira. I sada zbog toga Vrelo nema vodu. To mora da se reši nekako, ali to ne možemo mi da rešimo i ako sakupimo novac jer to je obaveza nadžnih u gradu – rekao nam je jedan od meštanina sela Gornja Trnava.

ljuba-odgovara
Slavković: Ako do subote ne dobijete vodu, dolazim lično da rešim problem

Od 200 do 300 meštana ovih sela su pre dva dana blokirali regionalni put gde su tražili hitno rešenje problema jer u ovim selima ima mnogo dece i veliki problem postoji s pijaćom vodom. Njima gradski vodovod šalje cisterne s pijaćom vodom, ali to nije sigurno konačno rešenje za njihov problem.

Ljudima se obratio Ljubivoje Slavković, zamenik gradonačelnika Nišam koji je rekao da će razgovarati sa nadležnima za ovaj slučaj.

-Ako do subote ne dobijete vodu, ja ću doći lično sa direktorom gradskog vodovoda da preispitamo celu situaciju i krenemo ka rešavanju problema-rekao je Slavković.

M.S.

2 Comments

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *