Migranti iz Divljane odložili štrajk glađu

Migranti, njih oko 120, odložili su štrajk glađu koji su planirali da otpočnu juče popodne, saznaje „Građanin“. Oni su se odlučili na ovakav korak posle najave Komesarijata za izbeglice da ih preseli u kamp kod Pirota.

Nije isključeno da danas stupe u štrajk glađu jer pregovori mi razgovori traju. Razgovarano je s njima juče, a i za danas su planirani pregovori. To već zavisi od odluke migranata. Njima je u Divljani udobno. Preko evropskih fondova su dobili opremu, smeštaj dok ne krenu dalje na put i ne žele da menjaju mesto boravka. Koliko je poznato, taj kamp kod Pirota je manje uslovniji za život, to oni znaju i iz tog razloga su spremni da stupe u štrajk glađu – rekli su nam radnici nekadapšnjeg dečjeg odmarališta u Divljani.

Kako saznajemo, u Divljani je smešten veći broj porodica iz dobrostojećih domova SAvganistana, Sirije i drugih podriučja zahvaćenih ratom. Do sada su u Divljani rođene i dve bebe.

M.S.

4 Comments

  1. Ljudi,kakva je situacija sa migrantima po Staroj planini?Ima li ih mnogo po putevima i budzacima?Skupih neku kintu da obidjem malo taj kraj,citam da je lep, ali nesto sam cuo da ih ima bas dosta i da hoce u grupama po putu i vozila da zaustavljaju nasilno,kao da ih povezu.Retko gde putujem pa ne bih bas da me zadesi neka nevolja i da bacim pare bez veze,a imam i malo dete.

  2. Ma napolje bre sa ti Imigranti da nasa deca koriste taj smestaj za sta je prvobitno namenjen, a vi majmuni jedni jos ce i da pregovarate sa njima kao da je to njihovo pa nece da napuste, pitao bi ih dal nece samo juce. Teraj ta govna muslimanska odakle su dosla pa tamo neka strajkuju gladju ako mogu!!!!!!

  3. Нема ништа против особа који су смештени у кампу Дивљане,као што прочитах долазе из добро стојећих породица,можда их треба сместити у ИН хотел…А шта ми да урадимо што не примамо и ту бедну цркавицу за коју ринтам,живимо у страћарама,без хлеба,струје,воде… Да мени неко поклони смештај,храну,здравствено осигурање итд. а да притом не радим ништа рекла бих бар ХВАЛА!Е Србијо,срамота.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *