Milan Vučković novo pojačanje RK „Železničar“

Milan Vučković

Ionako žestoku konkurenciju na bekovskim pozicijama, koju su do sada činili Mladen Krsmančić, Žarko Petković, Miloš Padežanin, Andrija Mađar i Nikola Milošević, rukovodstvo Rukometnog kluba Železničar dodatno je pooštrilo, dovođenjem najnovijeg, velikog pojačanja. Za niški klub iduće sezone će nastupati i 25-godišnji Milan Vučković, dosadašnji rukometaš novosadske Vojvodine.

Momak rođen u Prokuplju, koji je pre Vojvodine nastupao za Požarevac, igra na poziciji levog beka, ali mu je, zbog košarkaške visine (207 centimetara), specijalnost igra u odbrani. U Niš dolazi sa iskustvom dvostrukog uzastopnog šampiona Srbije, a trener Josif Petković istakao je da je njegovim dovođenjem dobio značajno pojačanje za mesto centralnog odbrambenog igrača.

Činjenica da iz redova aktuelnog prvaka dolazim u klub koji, u mnogo čemu, kreće od nule, dovoljno govori koliko verujem u ovaj projekat. U ljude koji su preuzeli brigu o klubu i do sada ispoštovali sve što smo dogovorili, u stručni štab pod čijom komandom se sjajno radi na treninzima, ali i u ekipu, koja je baš po mom ukusu. Po prirodi sam ambiciozan, tako da očekujem da ispunimo visoke zahteve rukometne javnosti u Nišu. Drago mi je da sam se vratio u krajeve u kojima sam rođen, spreman sam da ekipi pomognem i u odbrani, ali svakako i u napadu-rekao je Vučković, po potpisivanju ugovora.

(fotografija: SEHAPHOTO)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *