Milić: Neće biti nikakvih demonstracija, borbu nastavljamo pred Ustavnim sudom

Ujedinjena niška opozicija na odluku suda u Nišu da kako kažu nastavi sa kršenjem zakona, ističe da neće nemo prihvatiti odluku suda već da će nastaviti dalju pravnu borbu pred Ustavnim sudom a kada i to iscrpe ići će dalje dok ne iscrpe sve mehanizme. Oni će pokrenuti i postupak protiv sudija koji su doneli ovu odluku, kao i krivične prijave protiv predsednice GIK-a Danijele Milićević i kako kažu njenih saučesnika.

Dragan Milić ispred istoimene grupe građana istakao je da pokradene izbore neće prihvatiti, da ne žele da prevare glasače koji su glasali kao i da neće biti nikakvih demonstracija jer ne bi ništa promenile.

„Kakve demonstracije, gde i sa kojim ciljem, šta bi one promenile. Kad god krenete u akciju treba da imate cilj. Šta je potrebno da upadamo u policiju ili GIK, to nije rešenje. Te „dobronamerne“ poruke dobijamo iz Beograda ali mi to tako ne vidimo iz Niša.  Podsećam ih da svi ti savete koje nam daju nisu bili dobri u Beogradu. Nastavićemo da branimo pobedu na jedini mogući način legalno“ – rekao je Milić.

Dodaje da će biti pokrenut postupak protiv sudija koji su kako kaže doneli ovu skandaloznu odluku i pogazili čast suda umesto da sude u skladu sa zakonom, kao i da će nastaviti dalju pravnu borbu pred Ustavnim sudom a kada i to iscrpe ići će dalje dok ne iscrpe sve mehanizme

„Njihov najveći gaf je što nema ponovljenih izbora kada je i sam sud utvrdio da je došlo do falsifikovanja. Zamislite scenu gde policija uhvati falsifikatore, dođu kod sudije on kaže da ima osnova, a narednog dana kada im kažu da je on iz SNS-a sudija odluči da ga abolira jer 300 000 evra nije mnogo. Sud je ovom sramnom odlukom ne samo abolirao falsifikatora koji je morao da bude u zatvoru nego su omogućili i odobrili sve buduće falsifikatore na budućim izborima u Srbiji“ – naglašava Milić.

On se osvrnuo na primer iz 2012. godine kada je SNS podnosio krivične prijave zbog izborne krađe, protiv nn lica, i obraćao se američkoj i ruskoj ambasadi, OEBS-u, delegaciji EU u Beogradu. Kaže da ovde vide recept SNS-a, ali je razlika što oni neće ići u američku i rusku ambasadu, već će pobedu tražiti kroz institucije Srbije.

Na kraju je postavio pitanje nadležnima da li je tačno da je u redovnoj saobraćajnoj kontroli 25. maja zaustavljen jedan od rukovodilaca SNS-a i da je utvrđeno da je bio pod dejstvom kokaina i da je kod sebe imao marihuanu. Ako je tačno, kaže Milić, zašto nije suspendovan i uhapšen, da li to znači da postoje građani prvog i drugog reda.

Nosilac liste „Biramo Niš“ Đorđe Stanković ističe da su dve osobe obeležile ovaj izborni proces, predsednica GIK-a Danijela Milićević i v.d. predsednika još samo danas Višeg suda, Tomislav Trajković, protiv kojih će podneti krivične prijave.

„Sada ste svesni da nema vitezova u Nišu sa njihove strane, trudili smo se da budemo korektni da radimo po zakonu ali kod njih ima samo kukavica. Nastavićemo pravnu proceduru, pisaćemo prigovore i na konačnu odluku, imamo rok 72 sata. Mi ćemo podneti 3 krivične prijave u ime cele opozicije protiv predsednice GIK-a: prvu zbog učestvovanja u falsifikovanju biračkog mesta 10, gde je dokazano da su brojke promenjene, druga za biračko mesto 18 gde je dokazano da je imalo 15 listića više ali ih je neko izbacio i treća vezana za obradu rezultata“ – rekao je Stanković.

Zaključuje da je v.d. predsednika Višeg suda još samo danas Tomislav Trajković koji će od sutra biti imenovan u predsednika Višeg suda kao, kako kaže Stanković za nagrada što je prećutao i legalizovao krađu, i učestvovao u svemu ovome i protiv svih sudija.

M.T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *