Ministar obećao: Start up centar donosi nova radna mesta

Otvaranje novog startap centra u Nišu koje je planirano za septembar ove godine obezbediće uslove za otvaranje novih radnih mesta i razvoj inovativnog preduzetništva u ovom gradu, izjavio je Nenad Popović, ministar za inovacije i tehnološki razvoj u Vladi Republike Srbije povodom objavljivanja Javnog poziva za korišćenje usluga i povezivanje u Centar za inovativno preduzetništvo mladih (Start-ap centar) na Elektronskom fakultetu u Nišu.

Ministar Popović je na konferenciji za medije u Gradskoj kući istakao da će se prve startap kompanije useliti u ovaj centar u septembru i da će njihov rad biti usmeren na izvoz i na domaće tržište.

„To su nova radna mesta, to je ostanak mladih talentovanih ljudi u Nišu, ali to je i nastavak tradicije ovog grada kao inovacionog i tehnološkog centra“, poručio je on. Popović je istakao da Vlada Republike Srbije otvaranje ovog inovacionog centra prepoznaje kao veliku šansu za zapošljavanje mladih, razvoj IT industrije i digitalne ekonomije u ovom regionu. “To vidimo i kao šansu da privreda Niša i ovog regiona ponovo postane visokotehnološka, sposobna da svoje proizvode izvozi u svet”, rekao je Popović.

Gradonačelnik Bulatović sa ministrom Popovićem

On je izrazio zahvalnost najzaslužnijima za ovaj projekat, predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i premijerki Ani Brnabić.

Objavljivanje ovog poziva i otvaranje centra u septembru predstavljaju direktan rezultat posete predsednika Vučića Nišu i njegovog obećanja da će ovaj projekat biti realizovan, kao i rezultat onoga što je u svom ekspozeu istakla premijer Ana Brnabić kada je govorila o inovacijama i tehnološkom razvoju“, zaključio je ministar Popović.

O značaju otvaranja Startap centra u Nišu na konferenciji su govorili i gradonačelnik Darko Bulatović i prof. dr Goran Đorđević, pomoćnik gradonačelnika za oblast nauke i napredne tehnologije i profesor na Elektronskom fakultetu u Nišu.

gradjanin.rs

1 Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *