Ministar Vukosavljević: Više novca za Filmske susrete i Nišvil

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević izdvojio je rešavanje pitanja arheološkog nalazišta „Medijana“, izgradnju koncertne dvorane i bolju finansijsku podršku niškim manifestacijama, kao tri bitne stavke za razvoj kulture u Nišu.

Ministar Vukosavljević

Na javnoj raspravi o Strategiji razvoja kulture Republike Srbije za period od 2017. do 2027. godine koja je održana u Skupštini Grada Niša, istaknuto je da jedan od osnovnih ciljeva izdvajanje više novca za kulturu.

Niš je regionalni kulturni centar u koji Republika Srbija ima nameru da ulaže“ , istakao je Vukosavljević i dodao „ Kroz četiri ili pet godina Niš bi mogao da dobije dvoranu u kojoj bi se održavali koncerti, predstave i izložbe. Ona bi imala između 1.000 i 1.200 mesta i prostirala bi se na nekoliko hiljada kvadrata“ – rekao je on.

On je rekao da je u razgovoru sa gradonačelnim Niša Darkom Bulatović saznao da su već počela da se rešavaju imovinsko – pravna pitanja, neophodna za izgradnju dvorane.

Što se tiče niških manifestacija kulture, ministar je naglasio da će se sve više sredstava izdvajati za njih, ali kako u skladu sa mogućnostima budžeta ministarstva kulture, tako i sa rastom kvaliteta tih manifestacija, pre svega misleći na Filmske susrete i Nišvil.

D.N.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *