Mladen Đurić novi predsednik Opštine Medijana, predsednik Skupštine Miloš Nešić

Novi predsednik Opštine Medijana biće ekonomista Mladen Đurić iz Grupe građana „Dr Dragan Milić“, koji je drugi na listi za opštinske izbore u Medijani, saopštio je Dragan Milić ispred ujedinjene opozicije. Predsednik Skupštine Medijane biće Miloš Nešić pravnik iz koalicije „Biramo Niš“. Opozicija još jednom najavljuje racionalizaciju kadrova u Medijani.

U novoj vlasti, kaže Milić, neće biti rijaliti zvezda ili onih koji će biti viđeni po kafanama, već tehnokrate, oni koji će raditi u službi građana.

„Naš predlog za predsednika Opštine Medijana biće Mladen Đurić, ispred Grupe građana „Dr Dragan Milić“, njegov zamenik će biti Marko Aleksovski iz koalicije „Biramo Niš“. Predsednik Skupštine Opštine Medijane biće Miloš Nešić, a njegov zamenik će biti Dragan Maslaković“ – kaže Milić.

Celokupno rukovodstvo Medijane sa većnicima i predsednicima kancelarija javnost će upoznati na nekoj od narednih konferencija kada bude konstituisan Skupština Opštine Medijana.

Milić najavljuje žestoku racionalizaciju kadrova koji rade u Opštini Medijana i smanjivanje kadrova koji postoje u dvema komisijama.

„Komisija za praćenje rada javnih preduzeća gde rade  dvadesetak kooridantora i u kancelariji za mlade gde rade 7 koji su svi na paušalu. Tu ćemo imati ušteda od preko 12 miliona dinara u platama  koje se neće primati. Narodne pare moraju da se poštuju“ – dodaje Milić.

Još jednom ponavlja da je opozicija 2. juna pobedila na izborima u Nišu i da su predstavnici četiri opozicione liste dobili ukupno 3332 glasa više od vladajuće koalicije.

„Pobeda je kristalno čista i jasna, opozicija je dobila oko 60 posto glasova a aktuelna vlast oko 40. Na Medijani če u narednih nekoliko dana ili nedeljabiti uspostavljena nova vlast  koja mora drastično da se razlikuje od vlasti koja je bila do sada“ – rekao je Milić.

Ističe i da je u Opštini Medijana raspisan tender na skoro milion dinara za nabavku potrepština za bife, a neposredno nakon ovog tendera, raspisana je i nabavka za kafane na koje Opština Medijana daje pola miliona. Zaključuje da je tome kraj i da ta vrsta bahaćenja na narodne pare u Nišu, odnosno u Medijani, neće biti.

M.T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *