Mnogo Nišlija od jutros u hladnim stanovima – objašnjenja nema

Nišlije se jutros smrzavaju u svojim stanovima jer radijatori nisu ni mlaki zbog takozvanih toplih proba, već su ledeni. Na drugoj strani, objašnjenje za to može dati direktor Gradske toplane, Zoran Stojanović koji se od jutros ne javlja na telefon. U Nišu je jutros 8 stepeni Celzijusovih. Grejna sezona je trebala da počne prekjuče tako da ostaje nerazjašnjeno kada će ove Nišlije dobiti grejanje.

stanovi
Niš – slobodna ilustracija

Nama su se javili porukama građani iz jednog dela Duvaništa, a u jutarnjem programu Niške televizije, stanari Obelićevog venca broj 78 gde je rekla jedna gledateljka da se oko 500 stanovnika smrzava. Očigledno da najviše problema ima u onim stanovima koji se greju na Toplanu „Jug“ čija rekonstrukcija kasni, a precizno niko ne može da odgovori zašto Nišlije ovo jutro provode u hladnim stanovima?

Tople probe će pšočeti 10. oktobra što važi i za toplanu „Jug“ – ovo je pre desetak dana rekao Miloš Banđur, gradski većnik za komunalnu delatnost, dodavši da prenosi reči rukovodstva Gradske toplane, ali očigledno da tu nešto škripi.

Ukoliko neko od smislenih objašnjenja dođe iz Grdaske toplane ili Gradskog veća, mi smo spremni da ga objavimo jer se direktor Stojanović nije javio na tri poziva.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *