Morbidno: Ime poginulog hirurga koristi da objavljuje nepotizam u niškom KC

Nepoznata muška ili ženska osoba koristi krajnje morbidan način da preko facebook-a istakne nepotizam u niškom Kliničkom centru što je stvorilo paniku među zaposlenima.

Ta osoba je otvorila lažni profil na ime nedavno poginulog hirurga Aleksandra Zlatića i u svojim objavama vređa i iznosi razne uvrede i druge detalje iz života doktora ove zdravstvene ustanove.

Tragedija koja je na motoru zadesila poštovanog hirurga Zlatića dogodila se pre mesec dana.

Nakon toga sa njegovom slikom otvara se profil Aleksandar Zlatić na ćirilici i kreće sa preuzimanjem slika sa pravih profila zaposlenih u KC iznad kojih piše svoje komentare. Često koristi termin „nasrana“ što bi u prevodu značilo namešten/a, zaposlen/a…

Jedan od uvredljivih komentara je upućen dekanki Medicinskog fakzulteta u Nišu: Ovo je dokaz da je majmun nastao od coveka. Ovo je dekan Medicinskog fakulteta u Nišu, nasrana u tu instituciju u komunizmu.

U komentarima sa realnim slikama lekara može se videti i komentar: Ova sa kratkom kosom je dr ………….., nasrana u KC Niš – Klinika za opštu hirurgiju jer je njen stric prof. dr …………. direktor onkologije u to vreme inače profesor patoloske fiziologije.

Dekanka Medicinskog fakulteta, Dobrila Stanković Đorđević kaže da nije videla direktno ovaj profil, ali da je o tome obavestio jedan broj hirurga iz Kliničkog centra.

Nemam facebook tako da sticajem okolnosti nisam videla taj profil, ali zaista je morbidno da se tako nešto događa. Mi ćemo sazvati kolegijum fakulteta koji će još koliko sutra reagovati i preduzeti sve zakonske mere da se to spreči – saopštila je je Stanković Đorđević.

Među doktorima Kliničkog centra nekima su ovakve objave smešne, a neki su se ozbiljno zabrinuli.

Jeste da nepotizma ima u Kliničkom centru, ali na ovaj način to plasirati stvarno je nisko. ima tu i ponečeg tačnog, ali uzeti mrtvog čoveka, sjajnog drugara, odličnog doktora koji je tragično poginuo stvarno je kretenski. Taj ko to objavljuje mogao je običnu stranicu da otvori sa slikom Kliničkog centra i sve to da objavljuje, mnogo bi efektnije bilo. Ovako, da se čoveku zgrozi. I šta kao nepotizma ima samo na Medicinskom fakultetu? ima ga bre na svakom fakultetu, tolika deca profesora već rade – komentarišu neki beli mantili u Nišu.

Prof. dr Zoran Radovanović direktor Kliničkog centra navodi da će slučaj biti predat nadležnima i da će tražiti hitnu istragu.

Sramota je da neko na takav način zloupotrebljava ime poštovanog doktora koji je nesrećnim slučajem poginu. Prijavićemo ovu zloupotrebu i pokrenuti istraga, a ta osoba koja to čini će sigurno snositi sankcije. Urgiraćemo da nadležni što hitnije pokrenu istragu protiv toga – rekao je Radovanović.

U policiji su nam kazali da se ovakvi slučajevi prijavljuju tužilaštvu u Osnovnom sudu koje prosleđuje prijavu tužilaštvu za visoko tehnološki kriminal.

Tragična smrt doktora Aleksandra Zlatića

Dr Aleksandar Zlatić je poginuo 24. aprila vozeći svoh motor marke „Honda“ kod mesta Moravac kod Aleksinca. On je bio poznat motociklista među doktorima. Da nesreća bude veća, on je dan ranije dobio zvanično dugo očekivano rešenje o docenturi.  Doktor Zlatić je bio najmlađi odbornik Skupštine grada Niša 1996/7. godine iz redova Srpskog pokreta obnove, a posle tromesečnih demonstracija u Nišu. Kasnije je bio član Izvršnog odbora grada da bi se posle toga povukao iz politike.

M.S.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *