Muzika za violončelo i kontrabas, premijerno u Nišu

U okviru ciklusa Premijerni koncerti, u četvrtak 27. februara 2014.g. u sali Niškog simfonijskog orkestra u 20 sati nastupiće mladi violončelista Damjan Saramandić i kontrabasista Aleksandar Blagojević.

kontrabas

Svoje školovanje Saramandić je započeo u Srbiji a od 2010.godine Damjan Saramandić je stipendista jednog minhenskog društva za podršku mladih talenata. Iza njega su brojne nagrade a iz Hanovera gde se usavršavao dolazi da se predstavi niškoj publici Koncertom za violončelo i orkestar Roberta Šumana, a-moll.

Aleksandar Blagojević je počeo da svira kontrabas u Školi za muzičke talente u Ćupriji a posle završenog Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, vraća se u Ćupriju gde i danas radi kao profesor. Blagojevićeva biografija je puna “velikih” imena poput Boćinija, Markovića, Trumpfa . . . U karijeri ima dosta koncerata kao solista ali i kao kamerni muzičar. U sali Niškog simfonijskog orkestra sviraće Tarantelu Đovanija Botezinija.

Na programu koncerta naćiće se i Šubertova uvertira iz opere Rozamunda i Nedovršena simfonija br.8, h-moll. Orkestrom će dirigovati maestro mr Zoran Stanisavljević.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

© 2023 GRAĐANIN - Gradjanin.rs je upisan u Registar medija Republike Srbije pod rednim brojem: IN000266