Na „Belmužijadi“ nastupa Balkanika i Lepa Brena

Belmužijada, najveća manifestacija u svrljiškom kraju održaće se ove godine u Sportskom centru „Pastirište“ od 3. do 5. avgusta, a svake od tri večeri najavljena su gostovanja zvezda estrade.

Milija Miletić

Milija Miletić, predsednik opštine Svrljig najavio je danas da će prve večeri nastupiti Ljuba Lukić i Magija Bend, druge grupa „Balkanika, a trećeg dana manifestacije koncert će održati Lepa Brena.

Pored takmičenja u spravljanju belmuža, planiran je Pastirski višeboj, Izbor najlepših domaćih jela, izbor najlepše pastirice (devojčice do 9 godina), organizovali smo naše žene koje će se takmičiti u spravljanju kolača i peciva. Tu je niz kulturno zabavnog sadržaja koji će u tri dana pokazati etno kulturu našeg kraja. Zato pozivam sve da zainteresovane da budu naši gosti – rekao je Miletić na promociji manifestacije u restoranu „Biser“ u Nišu.

Majstori danas pripremali belmuž za goste

Ova manifestaqcija okuplja nekoliko hiljada građana svake godine, a mnogi dođu i iz inostranstva da prisustvuju „Belmužijadi“. Belmuž je inače, staro pastirsko jelo koje se priprema od brašna i sira.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *