Na dan biblioteke „Nikola Tesla“, izložba posvećena vokalnoj muzici „Pevam danju, pevam noću“

Povodom Dana Univerzitetske biblioteke „Nikola Tesla“ u Nišu, koji se ove godine obeležava po 57. put, svečano će biti otvorena izložba „Pevam danju, pevam noću“ u petak, 17. maja u 12 sati. Izložba sadrži građu iz fonda biblioteke posvećenu vokalnoj muzici.

Želja autora izložbe, osim popularizacije fonda Univerzitetske biblioteke koji sadrži preko 100 000 knjiga i 800 naslova časopisa iz svih naučnih oblasti, je kako kažu, da se fenomen pevanja osvetli iz što više uglova, kako bi se sadašnjim i budućim pevačima pružila zaslužena pažnja, a istraživačima materijal za rad.

„Pevanje je na izložbi zastupljeno u svim svojim pojavnim oblicima, kao horsko, crkveno, tradicionalno, opersko, ali i pevanje u okviru popularnih muzičkih žanrova. Osim toga, izloženi su brojni udžbenici, pre svega iz metodike nastave pevanja, ali i drugih srodnih disciplina“ – kažu iz biblioteke.

Na otvaranju će se obratiti upravnica Univerzitetske biblioteke Snežana Bojović, autori izložbe i dekanica Fakulteta umetnosti u Nišu, dr um. Milena Injac.

Univerzitetska biblioteka „Nikola Tesla“ u Nišu je naučna biblioteka, čiji fond pokriva potrebe svih studijskih grupa Univerziteta u Nišu. Osnovana je 18. maja 1967. godine, a od 1978. godine nosi ime Nikole Tesle. Iako je prevashodno namenjena studentima i istraživačima, Biblioteka je otvorena i za sve ostale građane.

M.T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *