Na Filozofskom fakultetu u Nišu svečani prijem za 600 brucoša

Svečani prijem studenata koji su upisali osnovne akademske studije na Filozofskom fakultetu u Nišu, održan je danas u ovoj visokoškolskoj ustanovi. Novi studenti su bili prijatno iznenađeni ovom svečanošću u njihovu čast. Prisutnima se obratila dekanka fakulteta, prof. dr Natalija Jovanović.

studenti1
foto: gradjanin.rs

Ovo je 45. generacija brucoša, sa ponosom mogu da kažem da smo ove godine upisali oko šest stotine budućih studenata, jednog od najuglednijeg u ovom regionu i najtraženijeg. Ono što mogu da najavim to je studijski program za Nemački jezik, za koji ćemo, nadam se, vrlo brzo dobiti akreditaciju. Ovog trenutka imamo četiri hiljade studenata i ono što mora da se desi jeste da dobijemo još više prostora“ – izjavila je Natalija Jovanović, dekanica Filozofskog fakulteta.

Fakultet se može pohvaliti i novim studijskim programom za socijalnu politiku i socijalni rad, što se tiče osonovnih akademskih studija, a kada je reč o master studijama tu je studijski program za socijalni rad.

dekanica-natalija-jovanovic1
Dekanka prof. dr Natalija Jovanović

Danas je bio odličan dan za sve brucoše i one koji su upisali ovaj fakultet. Prijem je bio jako lep, hor je bio odličan. Očekuje nas veliki rad u naredne četiri godine i prava je stvar da su ovde i profesori, asistenti, stariji studenti… To dokazuje da je svima stalo da brucošima što bolje krenu studije. Znam drugare koji su upisali fakultete i koji će samo krenuti na predavanja. Ovako je nekako svečanije – rekao je Dušan Stojković, student prve godine filozofije.

Upravu ovog fakulteta čini, dekan Natalija Jovanović, prodekan za međunarodnu saradnju, prodekan za finansije prof. Dragan Todorović i drugi. Natalija Jovanović je prva žena dekan ovog niškog fakulteta i iskoristila je priliku da se zahvali i čestita studentima na izboru fakulteta.

M.Đorđević

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *