Na niškim pijacama nema otrovnih torti?

Na niškim pijacama za sada nema otrovnih torti koje su nestale iz Kragujevačke deponije, uverio se „Gradjanin.,rs“ na Tvrđavskoj i pijaci „Krive livade“ na Bulevaru Nemanjića. Borislav Zlatanović iz Tržišne inspekcije Niša nam je takođe potvrdio da za sada nema ni jedne prijave građana koje bi ukazale da se ove torte sumnjivog kvaliteta prodaju na niškim pijacama i trgovinama.

deponija-torta

Oko 18.000 pokvarenih torti, sa deponije u Kragujevcu je odneto i prodato građanima širom Srbije. Zbog toga je suspendovano 10 radnika JKP „Čistoća“ u Kragujevcu, koje su umesto da ih unište, organizovano izvukli sa đubrišta i plasirali na tržište. Sve se dogodilo 24. decembra, a otkriveno je kada su „u okolini pijace primećeni radnici „Čistoće“ koji prodaju torte po bagatelnim cenama“.

-Mi trenutno ne radimo te pokvarene torte jer nema prijava da su stigle do Niša, rekao je kratko Zlatanović. Ove torte su potekle iz privatne firme koja pravi torte isključivo za izvoz u Evropsku uniju

-U privatnoj firmi se pokvario zamrzivač i onda je inspekcija rešila da se sve te torte bace na đubrište. Na korama se pojavio tanak sloj buđi. Naređeno je da se iskopa rupa i da se sve torte zakopaju na deponiji. Ali, to se nije dogodilo, već su organizovano, radnici krenuli da ih odvoze. Na video nadzoru je zabeleženo kako se torte nose i traktorima, pa čak i pomoću službenog kamiona sa „kandžom“ koji služi za prevoz kabastog otpada. Suspendovani su svi, od šefova, pa do običnih radnika – rekao je medijima Dejan Raonić, direktor kragujevačke „Čistoće“.

M.S.

© 2023 GRAĐANIN - Gradjanin.rs je upisan u Registar medija Republike Srbije pod rednim brojem: IN000266