Najlepši poenter Del Duda Iz Svilajnca

Povodom 140 godina engleskih poentra u Sbiji, na Brđanci u Aleksincu održana je specijalizovana izložba ove vrste pasa.

Pred velikim brojem radoznalih posetioca, predstavilo se preko 60 pasa poentera čiji su vlasnici došli čak iz Rusije, Holandije, Grčke, Italije kao i svih krajeva Srbije. Na terenu se govorilo mnogo jezika, a najviše italijanski jer su sudije bile iz Italije, Ivo Geminiani i Gani Flugenzi ali je iznenadilo da su i mnogi Srbi, pored njih naučili italijanski, tako da se na terenu, uglavnom pričalo na tom jeziku.

Posle izložbe, eminentni žiri izabrao je najlepše poentere u svojoj kategoriji.

Za najlepšeg psa izložbe, a ujedno i najlepšu ženku odabrana je keruša Big QueenDel Duda iz odgajivačnice Petra Rajkovića iz Svilanca.

Za najlepšeg zrelog mužijaka i pas koji je osvojio drugo mesto,  proglašen je T-Pakao iz odgajivačnice Ivanić iz Kruševca.

Najlepša mlada ženka i najlepši mladi pas je Rina, takodje iz Kuševca, iz odgajivačnice  Ivanić, dok je za najlepšeg mladog mužijaka proglašen Aleksandros Dark, vlasnika Aleksandra Gavrilovića iz Leskovca.

Organizatori ove specijalizovane izložbe poentera bili su Poenter seter klub Srbije i Kinološko društvo Milivoje Prendić iz Aleksinca. Specijalni gost bio je predsednik Poenterskog svetskog kluba, Italijan Silvijo Mareli.

Kinološko društvo Milivoje Prendić iz Aleksinca svake godine, sve više napreduje, te se nadamo da ćemo i narednu izložbu poentera organizovati u Aleksincu – rekao je Toplica Zdravković, predsednik ovog društva.

Kako to obično biva, lovci su svoje druženje nastavili u lovačkom restoranu, gde su se, do duboko u noć,  prepričavali lovačke priče.

aleksinac.biz/gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *