Najsiromašniji će kuvane obroke preko vikenda dobijati tek sledeće godine

Posle pisanja Građanina da su mnoge Nišlije, korisnici usluge Narodne kuhinje, gladne tokom vikenda jer Studentski centar tada ne isporučuje kuvane obroke, nadležni u lokalnoj samoupravi razmatrali su ovaj problem i rešili da naredne godine to bude drugačije regulisano.

Kako navode u Gradskoj kući, nakon završetka tendera i odabira ustanove koja će iduće godine pripremati hranu za socijalno ugrožene, ugovorom il ankesom, viće predviđeno da korisnici i subotom i nedeljom na meniju imaju jelo iz „narodnog kazana“.

Razmatrali smo to pitanje na Veću i razgovarali kako da pomognemo ljudima, jer znamo da je to za mnoge zaista veliki problem, tako da ćemo se maksimalno potruditi da to promenimo, a do kraja godine ćemo srediti sa Crvenim krstom da osim na seoskim područjima i korisnici koji žive u gradu dobijaju suve pakete hrane tokom vikenda, rekla je Tijana Ilić Đorđević, gradska većnica.

U Nišu, prema zvaničnim podacima trenutno ima oko hiljadu stalnih korisnika ove usluge, a kako navode nadležni, moguće je da naredne godine taj broj bude i veći.

N.Marković

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *