„Na(P)rsla“ koalicija DSS – SNS u Nišu

Milan Lapčević, visoki funkcioner Demokratske stranke Srbije iz Niša potvrdio je da će ova partija preispitati „sporazumne odnose“ sa vladajućom Srpskom naprednom strankom u gradu. To je danas najavio predsednik Gradskog odbora DSS, Goran Đorđević koji je rekao da će ova partija prekinuti dosadašnje partnerstvo sa SNS-om. Ovo svakako ne ide u prilog vladajućoj partiji jer u niškom parlamentu ostaje bez značajne glasačke podrške, a kako će se to odraziti na većinu videće se tokom sledeće gradske skupštine.

Milan-Lapccevic1
Milan Lapčević
goran-djordjevic-dss
Goran Đorđević

-DSS je već dve i po godine je pobočni koalicioni partner naprednjacima. Mi imamo sporazum o saradnji definisan u desetak tačaka, šta bi gradska vlast trebala da uradi u ovom periodu. naša komunikacija nije bila dobra, naši predlozi nisu uvažavani. U gradu se ne dešava ništa značajno, niti su tačke sporazuma poštovane. Zato ćemo da preispitamo taj sporazum. Mi nismo bili u koaliciji, imali smo sporazum, tako da smo mi podržavali SNS kao najveću stranku u gradu, ali očigledno da nismo bili dovoljno dobri. Mi nemamo razloga da podržavamo takvu priču, ako se ništa ne radi oko privlačenja investicija, saniranja javnih preduzeća i finansijskog stanja, kao i uvažavanja kao koalicionog partnera. Dovoljno je vremena prošlo da se nešto pokaže-rekao je Lapčević, ne želeći da pravi spekulacije kako će to da se odrazi u skupštinskoj većini.
-DSS je imao Sporazum o saradnji sa SNS u Nišu i mi smo podržavali njihovu politiku, ali kako ni jedan segment lokalne vlasti ne funkcioniše i kako ni jedna tačka tog Sporazuma nije ispunjena, napuštamo to partnerstvo – rekao je Đorđević na konferenciji za novinare. DSS u Skupštini grada ima četiri odbornika i stranka je podržavala vladajuću koaliciju koju čine SNS i SPS.

1 Comment

  1. „-DSS je imao Sporazum o saradnji sa SNS u Nišu i mi smo podržavali njihovu politiku, ali kako ni jedan segment lokalne vlasti ne funkcioniše i kako ni jedna tačka tog Sporazuma nije ispunjena, napuštamo to partnerstvo – rekao je Đorđević“…
    TREBALO VAM JE TRI GODINE , da uvidite sve ovo što ste naveli !
    Što ne pitaste NAROD ,pre 2,5 godine i bilo bi vam sve mnogo jasnije -vi ne biste gubili vreme /uslovno rečeno/ a NAROD bi , možda i video neku fajdu od vas /uslovno rečeno/ ! Ako zavaravate sami sebe – uspelo vam je a ako zavaravate
    NAROD- NIJE VAM USPELO !
    NA SLEDEĆIM IZBORIMA , MENJAJTE kombi ZA fiću 500L , model 1960.god. … mada , za vas dvojicu tj. vaše članstvo ,biće dovoljna i ženska bicikla „Prvi partizan“ – Subotica , model iz 1952.god. A , da … na zaboravite , da montirate korpu iz samoposluge – ZA MACU ILI KUCU /za vas NAJNOVIJA INFORMACIJA iz Bgd-a /Koštunica/!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *