Napustio nas je glumac Dragoslav Savić Safa


Posle kraće bolesti, napustio nas je glumac niškog Narodnog pozorišta Dragoslav Savić Safa u 62. godini, objavio je ovaj teatar. Rođen je 16. marta 1960. godine u Nišu.

U Narodnom pozorištu zaigrao je, najpre kao gost, u predstavi ,,Кralj i njegov komediograf“ 1996. godine, a zatim i kao stalni član, iste godine, u predstavi ,,Život provincijskih plejboja“, u ulozi Bore. U ovih 25 godina, ostvario je niz uloga u predstavama:

,,Pešice“, ,,Putujuće pozorište Šopalović“, ,,Tamni vilajet“, ,,Samoubica“, ,,Ukroćena goropad“, ,,Sabirni centar“, ,,Mačoizam“, ,,Gde je nestao Harms“, ,,Veliki manevri u tijesnim ulicama“, ,,Herostrat“, ,,Кneginja od Foli Beržera“, ,,Кako vam drago“… do neizašle premijere predstave ,,Heroj nacije“ u ulozi Budimira Životića.

Posebno izdvajamo ulogu ujka Vase u predstavi ,,Gospođa ministarka“ 2009. godine, kao i ulogu ,,Žorž Danden“ u istoimenoj predstavi Molijera, koju je Safa režirao povodom obeležavanja svojih 30 godina rada.

Dragoslav Savić dobitnik je tri nagrade na susretima profesionalnih pozorišta Srbije ,,Joakim Vujić“. Sam je izdvajao nagradu dobijenu 1993. godine za ulogu Žorž Dandena ostvarenu u Narodnom pozorištu Pirot.

Bio je autor i reditelj više TV emisija na niškim televizijama, režiser iz hobija, kako je sam govorio, duhoviti, nenadmašni komičar, koga su rado gledali naši sugrađani, kao i gledaoci širom Srbije. Gledali smo ga, do skoro, na TV Prva u seriji ,,Dođi juče“ sa glumcem Goranom Sultanovićem. Radovao se toj ulozi, gde je potpuno bio u svom fahu.

I radovao nas je svojim humanim odnosom, profesionalnim radom, brigom i pažnjom.

U toliko nam Safin odlazak izgleda teško preboljiv, kažu u Narodnom pozorištu u Nišu.

Sahrana Dragoslava Savića Safe je 07. aprila u 13 časova na vrežinskom groblju.

Кomemoracija će biti održana 08. aprila u 12 časova u sali Narodnog pozorišta.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *